İyi Tarım destekleme başvuruları başladı

İyi Tarım destekleme başvuruları başladı
İyi Tarım Uygulamaları; çevreye duyarlı, insan ve hayvan sağlığına zarar vermeyen, doğal kaynakları korumayı hedefleyen, kayıt sistemi ile tarımda izlenebilirlik ve gıda güvenliğini sağlayan oldukça yaygın ve kabul gören...

İyi Tarım Uygulamaları; çevreye duyarlı, insan ve hayvan sağlığına zarar vermeyen, doğal kaynakları korumayı hedefleyen, kayıt sistemi ile tarımda izlenebilirlik ve gıda güvenliğini sağlayan oldukça yaygın ve kabul gören tarım biçimidir.

2016, 2017, 2018 ve 2019 üretim yılları içerisinde toplam üç yıl İTUD ödemesinden yararlanmış çiftçiler 2020 üretim yılında İTUD'den faydalanamayacak. Ancak 2020 üretim yılında İTU yapan ve destekleme belge teslim bitiş tarihi itibariyle DİTAP'a kayıtlı olan çiftçiler bir defaya mahsus olmak üzere ilave olarak 2020 üretim yılı İTUD ödemelerinden faydalanabilecek.

Bu nedenle toplam 3 yıl İyi Tarım Uygulamaları desteğinden faydalanan üreticilerimizin 2020 üretim yılı İyi Tarım Uygulamaları desteğinden faydalanabilmeleri için 29 Mart 2021 tarihi itibari ile Bakanlığımızca oluşturulan Dijital Tarım Pazarı (DİTAP)'a kayıt yaptırmaları gerekiyor.