İyilik için Kur'an öğretiyorlar

İyilik için Kur'an öğretiyorlar
Sarayönü Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinden, Safa Turan ve Hüseyin Tekelioğlu, iyilik için gönüllü olarak yaşlı insanlara Kur'an-ı Kerim okumayı öğretiyor. "Kur'an ile bağlan hayata" ismini verdikleri proje kapsamında,...

Sarayönü Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinden, Safa Turan ve Hüseyin Tekelioğlu, iyilik için gönüllü olarak yaşlı insanlara Kur'an-ı Kerim okumayı öğretiyor. "Kur'an ile bağlan hayata" ismini verdikleri proje kapsamında, yaşlı insanlara ulaşan öğrenciler, ayrıca bu proje ile Deniz Feneri Derneği'nin "İmam Hatipliler İyilikte Yarışıyor" yarışmasına katılmayı amaçlıyor.

Öğrencilerden Safa Turan, yaptığı açıklamada, Kur'an-ı Kerim öğrenmenin yaşı olmadığını söyledi. Kur'an-ı Kerim'in insanları hayata bağladığını anlatan Turan, "Yaşlı dedelerimiz ve ninelerimiz nerede istiyorsa, oraya giderek ders veriyoruz. Amacımız Kur'an öğrenmek isteyen herkesin öğrenebileceğini ve bunun yaşı olmadığını göstermek. Kur'an öğrenmek isteyen tüm yaşlılarımız 0 531 788 18 73 numaralı telefondan bizimle iletişime geçebilir." dedi.

Bu proje ile aynı zamanda Deniz Feneri Derneği tarafından düzenlenen "İmam Hatipliler İyilikte Yarışıyor" yarışmasına katılacaklarını belirten Turan, şöyle konuştu: "Katılacağımız yarışmanın amacı, İmam Hatip lisesi öğrencilerine iyilik, yardımlaşma, dayanışma, paylaşma duygusunu tanıtmak ve sevdirmek; “iyilikte yarışma” zevkini geliştirmek ve yardım süreçlerine katılımlarını sağlayarak bir farkındalık oluşturmak. Bu kavramlara dayanılarak yapılacak iyilik ve yardım projelerinin oluşturacağı ve geliştireceği bilinçle; okullarımızın, aile ortamlarımızın, ülkemizin ve dünyamızın daha yaşanabilir, daha huzurlu bir hale gelmesine katkıda bulunmak amacıyla bizde "Kur'an ile Bağlan Hayata" projesini geliştirdik. 31 Mart 2017 tarihine kadar projemizi göndereceğiz. Yarışma sonuçları 1 Mayıs'ta açıklanacak."