Jandarma hırsızlara göz açtırmıyor

Jandarma hırsızlara göz açtırmıyor
Sarayönü İlçe Jandarma Komutanlığı, son iki hafta içerisinde farklı olaylara karışan 9 zanlıyı yakalayarak adalete teslim etti. Bunlardan 7'si tutuklu yargılanmak üzere ceza evine gönderildi.Konya merkezde ve Kadınhanı bölgesinde...

Sarayönü İlçe Jandarma Komutanlığı, son iki hafta içerisinde farklı olaylara karışan 9 zanlıyı yakalayarak adalete teslim etti. Bunlardan 7'si tutuklu yargılanmak üzere ceza evine gönderildi.

Konya merkezde ve Kadınhanı bölgesinde kablo ve trafo hırsızlığı yapan 4 zanlı Ladik mahallesi sınırları içerisinde sıcak takip ile yakalandı. Şahısların kullandıkları araçların daha önce karıştıkları olayda kurşunlandığı dikkat çekti. Yakalanan şahıslar Konya İl Emniyet Müdürlüğü'ne teslim edildi. Şahıslar tutuklanarak ceza evine gönderildi.

Bir başka olayda ise at kafası mevkiinde trafo hırsızlığı yapan 3 şüpheli suç üstü yakalandı. Çıkarıldıkları mahkemece tutuklu yargılanmalarına karar verilen zanlılar, ceza evine gönderildi.

Sarayönü İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan açıklamada, artan hırsızlık olaylarına karşı vatandaşların bilinçli olması gerektiği belirtildi. Yapılan açıklamada, "evlerimizin, işyerlerimizin, garajlarımızın ve buna benzer yerlerin kilitli olarak tutulması gerekiyor. Bunun beraberinde bir kamera sistemi takılması veya bir alarm sistemi kurulması, caydırıcılık ve olayın aydınlatılması açısından büyük önem  taşıyor. Önemli olan hırsızlık olayı olmadan önce önleyebilmek. Özellikle dönemlik olarak kullanılan ikametgahlar, hırsızların daha çok tercih ettiği yerler olabiliyor. Bu şekildeki mevsimlik yerlere değerli eşyalar konmaması, daha sık kontrol edilmesi önem taşıyor." denildi.