Kabristanlarda bayram burukluğu

Kabristanlarda bayram burukluğu
Türkiye’yi sarsan Koronavirüs salgını nedeniyle uygulanan tedbirler kapsamında Sarayönü’nde Ramazan bayramında kabir ziyaretleri gerçekleştirilemedi.Geçtiğimiz hafta, hafta sonundan başlayarak bayram süresince uygulanan sokağa...

Türkiye’yi sarsan Koronavirüs salgını nedeniyle uygulanan tedbirler kapsamında Sarayönü’nde Ramazan bayramında kabir ziyaretleri gerçekleştirilemedi.

Geçtiğimiz hafta, hafta sonundan başlayarak bayram süresince uygulanan sokağa çıkma yasağı nedeniyle her bayramda olduğu gibi bu bayramda kabir ziyaretleri yapılamadı. Her bayramda arife günü ikindi namazından sonra ve bayramın birinci günü bayram namazının ardından vatandaşlar kabristanlara akın eder yakınlarına dualar okurdu.

Sokağa çıkma yasağı arife gününü de kapsadığı için arife günü ikindi namazından sonra gerçekleştirilmesi gereken kabir ziyaretleri gerçekleştirilemedi. Yine bayramda uygulanmaya devam eden yasak nedeniyle bayram sabahında da kabristanlar kimsesiz kaldı. Yasağı düşünen bazı vatandaşlar kabristanlardaki yakınlarını Cuma gününden ziyaret ederek dualarını okurken, Pazar gününe denk gelen bayramın birinci gününde sokağa çıkma izni olan 65 yaş üstü ihtiyarlar da kabirlerde ziyaretlerde bulundu.