Kabuğunu yıllardır boşuna çöpe atıyormuşuz!

Kabuğunu yıllardır boşuna çöpe atıyormuşuz!
Sayısız faydalarıyla bilinen soğanın kabuklarından elde edilen çayın faydalarını öğrendikten sonra onları bir daha asla çöpe atmayacaksınız. Peki, soğan kabuğu çayı içmek neye iyi gelir? İşte soğan kabuğu çayının sağlığımıza mucizevi faydaları

Mutfakların vazgeçilmezi soğan, içerdiği güçlü vitaminler, mineraller ve antioksidanlarla şifa kaynağı besinlerin başında geliyor. Ancak soğanın yıllardır çöpe attığımız kabuklarının da faydaları ortaya çıktı.

Uzmanlar, yüzyıllardır alternatif tıpta, doğal tedavi yöntemlerinde sıkça kullanılan soğanın kabuğundan elde edilen çayın, içerdiği güçlü bileşenler sayesinde çok sayıda sağlık sorunundan kurtulabileceğimizi ifade ediyor.
Soğan kabuğu çayı, geleneksel olarak birçok kültürde kullanılan ve sağlık açısından birçok fayda sağlayabilecek bir içecektir. Soğan kabuğu çayı güçlü antioksidanlar içerir. Bu antioksidanlar, vücudu serbest radikallerin zararlı etkilerine karşı korur.

Kronik hastalık riskini azaltan soğan kabuğu çayı, içerdiği flavonoidler sayesinde kalp sağlığını destekler ve kan basıncını düşürür.

Soğan kabuğu çayı aynı zamanda; böbrekleri temizler, ödem atıcı görev üstlenir, boğaz yolunu temizler ve ağız ve diş sağlığını korur.

Soğan kabuğu çayının içeriğinde bulunan "kuersetin" gibi bileşenlerin inflamasyonu azaltıcı etkisi vardır. Bu da eklem ağrıları gibi rahatsızlıkların hafifletilmesine yardımcı olur.

Ayrıca soğan kabuğu çayı, içerdiği prebiyotik lifler sayesinde sindirim sistemi sağlığını destekler ve bağırsaklardaki iyi bakterilerin gelişimini teşvik eder.
Soğan kabuğu çayı ayrıca, cilt sağlığı için de faydalı olabilir; antioksidanlar ve diğer besin maddeleri ciltteki hasarı azaltır ve genel olarak cilt görünümünü iyileştirir.

Herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmamak için bu tavsiyeleri bir uzman danışmanlığında almakta fayda var.

Kaynak:HABER MERKEZİ