Kabus sezonunda mutlu son

Kabus sezonunda mutlu son
Atiker Konyaspor Beşiktaş’ın Osmanlıspor’u yenmesiyle Süper Lig’de haftalar sonra rahat bir nefes aldı ve ligde kaldı.Haftalardır düşme korkusu yaşayan yeşil-beyazlılar, 33.hafta maçında sahasında Göztepe ile 1-1 berabere...

Atiker Konyaspor Beşiktaş’ın Osmanlıspor’u yenmesiyle Süper Lig’de haftalar sonra rahat bir nefes aldı ve ligde kaldı.

Haftalardır düşme korkusu yaşayan yeşil-beyazlılar, 33.hafta maçında sahasında Göztepe ile 1-1 berabere kalarak durumunu riske soksa da, Pazar akşamı Ankara’dan gelen haber Konyaspor’u ligde tuttu.

Spor Toto Süper Lig’de düşme hattından kurtulmak isteyen Atiker Konyaspor için 33.hafta maçları sonunda hedefine ulaştı. Sahasında sezonun son iç saha maçında Göztepe ile karşılaşan yeşil-beyazlılar 40 bin taraftarının desteğiyle çıktığı maçta rakibiyle 1-1 berabere kalarak puanını 36’ya yükseltti. Ligde kalmayı son maça taşımadan garantilemek için Osmanlıspor’un Beşiktaş ile oynadığı maça odaklanan yeşil-beyazlı camia Beşiktaş’ın 3-2’lik galibiyet haberiyle sevindi.

Şampiyonluk yarışından kopan Beşiktaş karşısında 1-0 öne geçmesine rağmen üstünlüğünü koruyamayan Osmanlıspor sahadan 3-2 mağlup ayrılırken 33 puanla haftayı kapattı. Bu sonucun ardından rakibinin 3 puan önünde son haftaya girecek olan yeşil-beyazlılar, Osmanlıspor’a ikili, diğer ekiplere de çoklu averajda üstünlük sağladığı için ligde kalmayı matematiksel olarak garantiledi. Deplasmanda Sivasspor ile 2-2 berabere kalan Alanyaspor’da ligde kalmayı garantilerken, ligde 36 puanı olan ve 33. Hafta maçını yarın Kayserispor ile deplasmanda oynayacak Akhisarspor’da maçtan puan çıkartamazsa düşen son takım Akhisar ile Osmanlıspor arasında oynanacak son hafta maçında belli olacak.