Kadın çiftçiler destekleniyor

Kadın çiftçiler destekleniyor
Sarayönü Tarım ve Orman Müdürlüğü personeli tarafından kadın çiftçilere verilen eğitimlerin yanı sıra destek de sağlanıyor.Ertuğrul mahallesinde kadın çiftçilere verilen eğitimler kapsamında 2607 sayılı Konya Tarım...

Sarayönü Tarım ve Orman Müdürlüğü personeli tarafından kadın çiftçilere verilen eğitimlerin yanı sıra destek de sağlanıyor.

Ertuğrul mahallesinde kadın çiftçilere verilen eğitimler kapsamında 2607 sayılı Konya Tarım Kredi Kooperatifi iş birliği ile üç kadın çiftçiye çilek fidesi ve malçı verildi. Kadın çiftçi eğitimleri kapsamında dağıtılan çilek fideleri hakkında yetkili Ziraat Mükendisi Emrah Karagözoğlu, fidelerin nasıl dikileceği, nasıl yetiştirileceği, malçın nasıl uygulanacağı gibi konuları anlattı.

Kandın çiftçi eğitimlerini gerçekleştiren Sarayönü Tarım ve Orman Müdürlüğü Ziraat Mühendisleri Selin Karagözoğlu ve Nilüfer Kara ise eğitimlerin devamında da kadın çiftçilere destek olmaya devam edecek. Hasada kadar tüm süreçler takip edilerek ihtiyaç duyduğu noktalarda kadın çiftçilere destek verilecek.