Kadına şiddet konulu konferans düzenlenecek

Kadına şiddet konulu konferans düzenlenecek
Sarayönü Toplum Sağlığı Merkezi Sorumlu Hekimi Dr. Ebubekir Özkardaş, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetin Ortadan Kaldırılması İçin Uluslararası Mücadele Günü'ne dikkat çekerek açıklamada bulundu.Özkardaş, kadına yönelik...

Sarayönü Toplum Sağlığı Merkezi Sorumlu Hekimi Dr. Ebubekir Özkardaş, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetin Ortadan Kaldırılması İçin Uluslararası Mücadele Günü'ne dikkat çekerek açıklamada bulundu.

Özkardaş, kadına yönelik şiddet konusunun gündeme gelmesi ile tartışılması ve farkındalık yaratılmasının sağlanmaya çalışıldığını söyledi.

Dr. Ebubekir Özkardaş, yaptığı açıklamada, "Cinsiyete dayanan, kadını inciten, ona zarar veren, fiziksel, cinsel, ruhsal hasarlarla sonuçlanma olasılığı bulunan, toplum içerisinde ya da özel yaşamında ona baskı uygulanması ve özgürlüklerinin keyfi olarak kısıtlanmasına neden olan her türlü davranış kadına şiddet şeklinde tanımlanmaktadır. Bu tanıma daha sonra ekonomik ihtiyaçlardan yoksun bırakarak uygulanan ekonomik şiddette dahil edilmiştir." dedi.

Çocukları da derinden etkiliyor

Annelerine uygulanan şiddete tanık olan çocukların ruh sağlığının bozulduğuna değinen Özkardaş, "Şiddete tanık olan çocuklar şiddet uygulayıcıları haline gelmektedirler. Şiddete uğramak kadınlarda birçok ruhsal hastalığın oluşumunu tetiklemektedir. Panik bozukluğu, travma sonrası stres bozukluğu ve korkular başta olmak üzere kaygı bozuklukları ve depresyon gibi toplumda sık görülen bazı ruhsal hastalıklar kadınlarda erkeklerden daha sık görülmektedir." şeklinde konuştu.

Hepimiz mücadele etmeliyiz

Kadına yönelik şiddetin çok boyutlu bir halk sağlığı sorunu olduğuna vurgu yapan Dr. Özkardaş, şunları söyledi:  "Kadına yönelik şiddeti azaltmak için, yürütülen mücadele programlarında tüm kamu kurum ve kuruluşlarına görev düşmekle beraber, şüphesiz sağlık hizmetlerinin bu mücadele programında payı büyük olacaktır. Bu çerçevede koruyucu sağlık hizmetleri kapsamında hem sağlık çalışanlarına hem de halka yönelik eğitim faaliyetlerimiz etkin bir şekilde devam etmektedir."

Konferans düzenlenecek

Özkardaş, farkındalık için konferans düzenleneceğini dile getirerek, "Bu amaçla 25 Kasım kadına yönelik şiddete karşı uluslararası mücadele ve dayanışma gününde “Kadına Şiddete Karşı Buradayım.” diyoruz ve kadına şiddetin son bulduğu bir toplum temenni ediyoruz. Bu kapsamda Sarayönü Toplum Sağlığı Merkezi Tarafından 28 Kasım 2018 tarihinde Sarayönü Belediye Düğün Salonunda saat 14:00'te "Aile içi sağlıklı iletişim ve iyi ebeveyn olmak" konulu konferans düzenlenecektir. Tüm halkımız davetlidir." dedi.