Kadınlara sağlıklı beslenme önerileri

Doğru seçilen gıdalar, kadınların hem sağlıklı hem de fit görünümlerini korumasına yardımcı oluyor. Kadınların sağlıklarını korumak için renkli besinlerin gücünden yararlanmak gerekiyor.

İşte sağlıklı bir yaşam için gerekli besinler...

ÜREME SAĞLIĞI İÇİN SARI BESİNLER

Kadınların üreme sağlığında etkili olan sarı besinlerin beslenme planında sık sık yer alması gerekiyor. Bu sarı besinlerin başında da limon geliyor. Limon, gün içerisinde salatalarda ya da yemeklerin üzerine sıkılarak tüketilebilir. C vitamini kaynağı olan limon,enfeksiyon önleyici etkisi ile vücutta bakteri oluşumunuönler. Bir diğer önemli besin de sarı biberdir. Vitamin ve mineral değeri oldukça yüksek olan sarı biber, yemeklerde ya da salata olarak tüketilebilir. Sarı biber, kadınların vajinal ve periner bölge sağlığı açısından önemli bir kaynaktır.Sarı besinler, sindirim sistemi ve beyin fonksiyonlarını düzenlemede de önemli rol oynar.

MOR BESİNLERLE KANSERDEN KORUNUN

Antosiyanin isimli mor pigmentler ileönemli bir antioksidan olan mor besinler, kanser hücrelerini baskılar ve bağışıklık sistemini güçlendirir. Mor besinlere rengini veren antosiyaninler ayrıca yaşlanma karşıtı olarak da görev yapar. Mor besinlerin başında pancar geliyor. Pancar, yüksek antioksidan etkisi ile kansere karşı koruyucudur. Salata olarak tüketilebilen pancar, kadınlarda karaciğer sağlığında etkin rol oynar. Karaciğer kaynaklı oluşabilecek pek çok deri hastalığına karşı da etkin rol oynar.Bir diğer mucize de mor üzümdür. Kadınlarda kansere karşı koruyucu etkisi olan mor üzüm aynı zamanda beyin gelişimini de destekler. İçerdiği lif ve vitaminlerle vücutta oluşan toksit maddelerin atılmasına yardımcı olur ve beyin sağlığı ve gelişimi için rol oynar.

YEŞİL BESİNLER İLE KİLONUZU KORUYUN

Tüketilmesi gereken yeşil besinlerin başında brokoli geliyor. Brokoli, C vitamini ve lif değeri yüksek olan bir besindir. Doğru bir beslenme planı ile obeziteden korunmada etkili olan brokoli, yüksek antioksidan ve omega 3 yağ asitleri ile beyin ve göz gibi organların korunmasında da etkilidir. Kadınların sağlığı için tüketmesi gereken bir diğer yeşil besin, omega 3 ve 6 yağ asitleri açısından oldukça zengin olan avokadodur.

KIRMIZI BESİNLER İLE BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİZİ YÜKSELTİN

Domates, antioksidan etkisi ile hem vajinal hastalıklar hem de kalp hastalıkları açısından koruyucudur. Bağışıklık sistemini toparlar ve kulak, burun, boğaz hastalıklarına iyi gelir. Yine kırmızı elma da içerisinde bolca vitamin barındırır ve antioksidan etkisi ile kadınlarda pek çok hastalığa iyi gelir. Üst solunum yolu enfeksiyonları, akıntı ve benzeri şikayetlerekarşı da etkilidir.

GÖZ SAĞLIĞI İÇİN TURUNCU BESİNLER

Kadınların göz ve cinsel sağlığı açısından sıkça tüketmesi gereken besinlerden biri olan kayısı, her gün ara öğün olarak ya da komposto şeklinde tüketilebilir. Kayısı, kan şekerini de dengeler. Turuncu önemli bir diğer besin de havuçtur. A vitamini içeriği yüksek olan havuç dakadınlarda göz sağlığı için oldukça önemlidir. Havuç günde 1 tane tüketildiğinde göz sağlığını olumlu yönde etkiler. Aynı zamanda vücutta oluşabilecek bağışıklık sistemi hastalıkları içinde etkilidir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Hülya BAĞCI Arşivi