Kadınların doğum borçlanmasında flaş gelişme

Kadınların doğum borçlanmasında flaş gelişme
Kadınların emeklilikte doğum borçlanmasıyla ilgili önemli bir gelişme yaşandı. MHP Ordu Milletvekili Şanlıtürk’ün verdiği kanun teklifi kabul edilirse annelerin emekli olabilmesi için yeni bir şans daha doğdu. İşte ayrıntılar…

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP), emekli olmak isteyen kadınların doğum borçlanması ile ilgili flaş bir adım attı. MHP, kadınların işe girişten önce yaptıkları doğumların da emeklilikte borçlanarak saydırılması için TBMM’ye kanun teklifinde bulundu.

AKP'nin ücretli doğum iznini artırma önerisinin ardından MHP’den de çalışan kadınlar için bir öneri geldi. MHP Ordu Milletvekili Naci Şanlıtürk, TBMM'ye emekli borçlanmasıyla ilgili bir teklif verdi. Şanlıtürk, teklifte kadınların işe girişten önce yapmış oldukları doğumların da emeklilikte borçlanarak saydırılması önerisinde bulundu.

Şanlıtürk, düzenlemenin kadınların emeklilik sürelerini olumlu yönde etkileyeceğini belirtirken, erkeklerin askerlik sürelerini borçlanırken zaman kısıtlaması olmadığını, ancak kadınların sadece işe giriş tarihinden sonraki doğumları için borçlanabildiğini hatırlattı.

Teklif kabul edilirse kadın çalışanlarda doğum borçlanmalarında süreler değişecek.

AKP’DEN NÜFUSU ARTIRMAYA YÖNELİK ADIMLAR
AKP MKYK toplantısında azalan nüfusa çözüm için bazı konuları masaya yatırmış, hamile olup bebek bekleyen ya da bebek sahibi olmak isteyen kadınlar için yeni bir kolaylık üzerinde çalışıldığı ortaya çıkmıştı. Çalışan annelere verilen doğum izni sürelerinin değişeceği belirtilmişti.

Toplantıda bir MKYK üyesi 4 aylık doğum izninin yetersiz olduğunu belirterek, kadınların çocuklarının küçük yaşları boyunca desteklenmeleri gerektiğini ve 1 yıllık izin seçeneği ve uzaktan çalışma imkanı gibi önerileri gündeme getirmişti.

Kaynak:HABER MERKEZİ