Kadroya geçen işçiler sendikalı oldu

Kadroya geçen işçiler sendikalı oldu
Sarayönü Belediyesi'nde taşerondan kadroya geçen işçiler düzenlenen toplantı sonrasında sendikaya üye oldu.Sarayönü Belediye Düğün Salonu'nda geçekleştirilen sendika üyelik toplantısına Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz...

Sarayönü Belediyesi'nde taşerondan kadroya geçen işçiler düzenlenen toplantı sonrasında sendikaya üye oldu.

Sarayönü Belediye Düğün Salonu'nda geçekleştirilen sendika üyelik toplantısına Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak, Hizmet İş Sendikası Konya Şube Başkanı Vacit Sır, Sendika Temsilcisi Fatih Gürcü ve işçiler katıldı.

Toplantıda işçilere sendika üyeliği ve sendikalı olmanın sağlayacağı avantajlar konusunda bilgi verildi. Taşeron işçi olarak çalışırken sürekli işçi kadrosuna geçen işçilerin özellikle Yüksek Hakem Kurulu kararıyla yürürlüğe giren toplu sözleşme hükümlerine göre yıllık zamlarının 6'şar aylık dönemlerde 2020 yılına kadar yüzde 4+4 şeklinde düzenleneceği belirtildi.

Toplantıda konuşan Hizmet-İş Sendikası Konya Şube Başkanı Vacit Sır, Hizmet İş olarak bugüne kadar Sarayönü Belediyesi ile uyumlu bir çalışma içinde olduklarını belirterek, "Bu konuda Belediye Başkanımız Nafiz Solak tüm belediye başkanlarına örnek olacak bir tavır içinde. Çalışanların haklarını koruma ve onların tüm yasal haklarını gözetme noktasında üzerine düşeni fazlasıyla yapan bir belediye başkanı. Bu konuda bizlere destek olan Başkan Nafiz Solak'a teşekkür ediyorum" dedi. Vacit Sır, sendikaya üyeliklerin başlatılacağını belirterek, sözleşme yapabilme yetkisinin de yasa gereği 2020 yılının 6'ncı ayında verileceğini söyledi.

Belediye işçilerinin sendika üye olmalarıyla ilgili açıklama yapan Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak ise şu şekilde konuştu: "Geçtiğimiz Nisan ayının başında başlatılan kadro çalışmaları çerçevesinde Sarayönü Belediyesi'nde çalışan tüm taşeron işçiler hükümetimizin çıkardığı kanun çerçevesinde kadroya geçmişti. Bu arkadaşlarımızın sendikanın sunmuş olduğu bir çok avantajdan faydalanabilmeleri için sendika temsilcileriyle görüşme yaptıktan sonra işçilerimizin tamamını sendika üyesi yaptık. İşçi arkadaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum." dedi.