Kahve telvesiyle yapılabilen 5 şey. Eski insanlar asla çöpe atmazlardı

Kahve telvesiyle yapılabilen 5 şey. Eski insanlar asla çöpe atmazlardı
Kahve telvesini çöpe atmamalısınız. Bakın kahve telvesiyle neler yapılabiliyor

Eski insanların atık malzemeleri tekrar kullanarak israfı önledikleri ve doğal kaynakları korudukları bilinir.

Kahve telvesi, kahve demlendikten sonra geriye kalan artık malzemedir. Ancak atılmadan önce birçok farklı amaç için kullanılabilir. Eski insanlar atık maddeleri asla çöpe atmak yerine yeniden kullanmayı tercih ederlerdi.

İşte kahve telvesiyle yapabileceğiniz 5 farklı şey:

maxresdefault.jpg

1. Cilt Bakımı: Kahve telvesi, cilt için harika bir peeling malzemesidir. Doğal bir şekilde cildi temizler ve ölü derilerden arındırır. Ayrıca kan dolaşımını hızlandırarak cildin daha canlı ve parlak görünmesini sağlar.

2. Kokuları Giderici: Kahve telvesi, kötü kokuları absorbe edebilen doğal bir malzemedir. Buzdolabı, ayakkabı dolabı veya lavabonuzdaki istenmeyen kokuları gidermek için kullanabilirsiniz.

3. Bitki Besleyici: Bahçenizde veya saksıdaki bitkileriniz için kahve telvesini toprağa karıştırarak bitkilerinizi besleyebilirsiniz. Asidik yapısı sayesinde bazı bitkiler için ideal bir toprak düzenleyicisidir.

4. Ev Temizliği: Kahve telvesi, yağlı yüzeyleri temizlemek için de kullanılabilir. Doğal bir temizleyici olan kahve telvesi, mutfak tezgahları veya ocak üzerindeki yağ lekelerini gidermede etkili olabilir.

5. Böcek Kovucu: Kahve telvesi, özellikle karıncaların evinize girmesini engellemek için etkili bir doğal kovucudur. Karınca izledikleri kokuyu sevmezler ve bu nedenle kahve telvesinin bulunduğu bölgelerden uzak dururlar.

Kaynak:HABER MERKEZİ