Kahveci esnafı kepenk kapatma noktasına geldi

Kahveci esnafı kepenk kapatma noktasına geldi
Sarayönü’ndeki kahveci esnafları pandemi sürecinde oyunun yasak olmasından dolayı günlük masraflarını karşılayamayacak durumda geldiklerini ve kepenk kapatmaya doğru gittiklerini söyledi.Müşterilerinin stres atmak, arkadaşlarıyla...

Sarayönü’ndeki kahveci esnafları pandemi sürecinde oyunun yasak olmasından dolayı günlük masraflarını karşılayamayacak durumda geldiklerini ve kepenk kapatmaya doğru gittiklerini söyledi.

Müşterilerinin stres atmak, arkadaşlarıyla beraber hoşça zaman geçirmek için okey, tavla, oyun kağıdı gibi oyunları oynamak için iş yerlerine geldiğini ifade eden kahveci esnafı Serdar Acar, “Normalleşme adımları kapsamında açılan kahvehanelerimizde oyun oynatılmaması nedeniyle müşterilerimiz iş yerlerimize gelmemekte bu nedenle açılan kahvehanelerimizde günlük masraflarımızı dahi karşılamamaktadır. Öte yandan bu zorlu süreçte iş yerlerimizin kiraları, vergilerimiz, SGK primlerimiz, elektrik, su, personel, doğalgaz giderlerimiz devam etmekte olup, mevcut koşullar altında bu giderlerin ödenmesi mümkün bulunmamaktadır.” dedi.

“Kepenk kapatma noktasına geldik”

Anayasanın 173. maddesine göre devletin esnaf ve sanatkarları koruyucu tedbirleri alması gerektiğini ifade eden bir başka kahveci esnafı Hüseyin Uçar ise, “Birçok esnafımız sadece günlük kazancıyla yaşamını idame ettirmekte, yanında çalışanlarının ücretlerini de günlük yevmiye olarak ödemektedir. Mevcut koşullar altında esnafımız bu haliyle işçisinin yevmiyesini dahi ödeyemez ve neredeyse tamamen kepenk kapatma noktasına gelmiştir. Devletimizden talebimiz; Covid-19 salgınından şüphesiz en fazla mağdur olan esnafımız kahvehane işletmecileridir. Bu nedenle ekonomik olarak zarar gören ve maddi olarak çok zor duruma düşen esnafımızın mağduriyetleri en kısa sürede giderilmeleridir.” diye konuştu.