Kalan konutlar satışa çıktı

Kalan konutlar satışa çıktı
Sarayönü’ne bağlı Ladik mahallesinde 2'nci Etap TOKİ konutları için beklenen kalan daire satışları başladı. Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Ladik mahallesi 2'nci Etap Konut Projesi kapsamında kalan 90 adet konutu, kurasız,...

Sarayönü’ne bağlı Ladik mahallesinde 2'nci Etap TOKİ konutları için beklenen kalan daire satışları başladı. Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Ladik mahallesi 2'nci Etap Konut Projesi kapsamında kalan 90 adet konutu, kurasız, başvuru önceliğine göre, konut alma ve seçme olanağı ile Ziraat Bankası vasıtasıyla açık satışa sundu. 1 Temmuz 2019 Pazartesi günü satışa sunulan daireler vatandaşlar tarafından büyük ilgi gördü. Kalan 90 daire, 30 Eylül tarihine kadar satışta kalacak. Ancak dairelerin kısa sürede satılara bitmesi bekleniyor.

Sarayönü'ne bağlı Ladik mahallesinde yapılan 2'nci etap TOKİ konularında kalan 90 daire dün satışa çıkarıldı.

Ladik mahallesi 2. Etap TOKİ konutlarında yer alan 49 adet 2+1 daire cephesine ve yer aldığı kata göre değişen fiyatlarla satılacak. Brüt alanı 76,05 m², net alanı ise 58-77 m² olan 2+1 daireler, en yüksek 143 bin 616 liraya, en düşük 101 bin 764 liraya alıcı bulacak. Satış esnasında vatandaşlardan 12 bin 211 lira ile 17 bin 233 lira aralığında peşinat alınacak. 2+1 dairelerde en düşük başlangıç taksiti 497 lira, en yüksek başlangıç taksiti 702 lira olacak.

Kalan 41 adet 3+1 daire ise yine cephesine ve yer aldığı kata göre değişen fiyatlarla satılacak. Brüt alanı 110,28 m², net alanı ise 88,9 m² olan 3+1 daireler, en yüksek 208 bin 097 liraya, en düşük 155 bin 567 liraya satılacak. Satış esnasında 15 bin 556 lira ile 20 bin 809 lira aralığında peşinat talep edilecek. 3+1 dairelerde en düşük başlangıç taksiti 1.166  lira, en yüksek başlangıç taksiti 1.560 lira olacak.

Küçükler şartlı satılıyor

2+1 konut satın almak için başvuruda bulunan kişilerin il sınırı içinde bir yıldan az olmamak koşulu ile ikamet ediyor olması veya il nüfusuna kayıtlı olması isteniyor. Bunun yanı sıra başvuru sahibinin kendisinin, eşinin ve velayeti altındaki çocuklarının Toplu Konut İdaresinden konut satın

almamış olması ve tapuda kayıtlı kat irtifaklı/kat mülkiyetli bağımsız bir bölümün veya müstakil konutunun bulunmaması gerekiyor. Başvuru tarihi itibariyle kişinin 25 yaşını doldurmuş olması gerekmekte olup, ancak, eşi vefat etmiş olan çocuklu dul bayanlarda yaş şartı aranmıyor. Aylık hane halkı gelirinin, en fazla net 4.500,00 TL olması gerekiyor.

Sözleşme aşamasında ise bazı belgeler istenecek. Başvurulan projenin bulunduğu il nüfusuna kayıtlı olanların kimlik ibrazı yeterli olacak. Kayıtlı olmayanlar için Nüfus Müdürlüklerinden alınacak son 1 yıldır projenin yer aldığı ilde ikamet ettiğini gösterir belge istenecek. Hane halkı gelirinin en fazla net 4.500,00 TL olduğunu kanıtlayan gelir belgeleri istenecek. Başvuru sahibi evli ise kendisi ve eşinin ayrı ayrı gelirini kanıtlayan belge istenecek. Başvuru sahibi veya eşi çalışmıyorsa Sosyal Güvenlik Kurumundan çalışmadığına dair belge alması gerekiyor. Şartları sağlamayan ve istenen evrakları ibraz etmeyen vatandaşlar satışlarda yararlanamayacak. 3+1 dairelerin satışında ise sadece il sınırları içerisinde 3 yıl ikamet etmiş olma şartı aranacak. Detaylı bilgi www.toki.gov.tr internet adresinden edinilebilecek.