Kalfalık ve ustalık sınavları yapıldı

Kalfalık ve ustalık sınavları yapıldı
Sarayönü Şehit Ramazan Akyürek Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesinde yürütülen mesleki eğitimler kapsamında kalfalık ve ustalık belgeleri için başvuranların sınavları geçtiğimiz günlerde gerçekleştirildi.Ustalık ve...

Sarayönü Şehit Ramazan Akyürek Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesinde yürütülen mesleki eğitimler kapsamında kalfalık ve ustalık belgeleri için başvuranların sınavları geçtiğimiz günlerde gerçekleştirildi.

Ustalık ve kalfalık sınavları hakkında bilgi veren Sarayönü Şehit Ramazan Akyürek Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Mehmet Emin Beyaztaş, "ustalık ve kalfalık sınavlarımıza 28 kişi katıldı. Sınavlarımız yazılı ve uygulamalı olarak gerçekleştirildi. Uygulamalı sınavlar müracaat eden kişilerin işyerlerinde gerçekleştirildi. 7 kişi ustalık sınavına, 21 kişi kalfalık sınavına girdi. Sınavlar, sınav komisyonu nezaretinde kamera kaydı ile gerçekleştirildi. Sınavda başarılı olanlar Mesem sistemine girildikten sonra belgeleri verilecek." dedi.

Ustalık belgesi alanların usta öğreticilik kursuna da başvurabileceğini kaydeden Beyaztaş, "ustalık belgesi olanlar 15 günlük bir eğitimle usta öğreticilik belgesi alabilir. Usta öğretici belgesi olanlar kurs çeşitli kurumlar bünyesinde kurs açabileceği gibi öğretmen eksiği bulunan durumlarda öğretmenlik de yapabilir." şeklinde konuştu.

Beyaztaş, bir sonraki ustalık ve kalfalık sınavları hakkında bilgi vererek şöyle konuştu: "yeni başvurular 1-5 Nisan tarihleri arasında alınacak. Kalfalık sınavına başvurmak isteyenler 1 gün bile sigortası varsa başvurabilir. Ustalık için başvuracakların 5 yıllık sigortasının bulunması gerekiyor. Şartları sağlayanlar başvuru formu ve gerekli evraklarla müracaat edebilir. Ustalık belgesine sahip olanlar işyeri açabileceği gibi devlet desteklerinden de faydalanabilir."