Kaliteli süt eğitimleri başladı

Kaliteli süt eğitimleri başladı
Sarayönü'nde Milli Tarım Projesine destek adı altında süt hijyeni ve kaliteli süt üretimi ile ilgili verilecek eğitimler başladı.Sarayönü Süt Üreticileri Birliği Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen eğitime az sayıda üretici...

Sarayönü'nde Milli Tarım Projesine destek adı altında süt hijyeni ve kaliteli süt üretimi ile ilgili verilecek eğitimler başladı.

Sarayönü Süt Üreticileri Birliği Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen eğitime az sayıda üretici katıldı. Halk Eğitim Merkezi tarafından görevlendirilen Ziraat Mühendisleri'nin verdiği ilk gün eğitiminde süt sığı yetiştiriciliğinin genel kapsamı ve yem bitkileri konusu işlendi. Yem bitkisi çeşitleri, yetiştirilişi, hastalıkları, verime etki eden faktörler gibi konular çiftçilere anlatıldı. Ayrıca kaba yem üretiminin, yetiştirici için önemine vurgu yapıldı. Sarayönü ilçe merkezinde verilen eğitimlerin yanı sıra Özkent mahallesinde de 2 eğitimci derlere başladı.

Salı, Perşembe ve Cuma olmak üzere verilen eğitimler için kayıt yaptırmak isteyenlere bugün, son gün olarak belirlendi. Toplam 80 saatlik eğitimlerin tamamlanmasının ardından üreticilere sertifika verilecek. Verilecek eğitimler ile daha kaliteli sütün üretimi, hijyeni, toplanması, depolanması, nakliyesine ve hayvan sağlığına kadar ilgili bütün konularda çiftçiler eğitilecek.

Gerçekleştirilecek eğitim programları kapsamında, eğitimli çiftçi ve bilinçli tarım ile sağlıklı nesillerin yetişmesine katkı sağlanması amaçlanıyor. Verilecek sertifikaların, önümüzdeki yıllarda çiftçilerin alacağı birçok devlet desteği ve hibelerinde aranan koşul olacağı düşünülüyor. Ayrıca verilecek eğitimler çiftçilerin ve süt üreticilerinin daha karlı ve daha kaliteli üretim yapmalarının önünü açacak.