Kamuya 30 bin personel alınacak!

Kamuya 30 bin personel alınacak!
Devlet birçok kurumu için memur alımına hız verdi. Açığın biran önce kapatılması için başvuru süreleri de kısa tutuldu. En çok alım şu anda Milli Savunma Bakanlığı ndan. Onu Adalet Bakanlığı izliyor. Binlerce memur alım...

Devlet birçok kurumu için memur alımına hız verdi. Açığın biran önce kapatılması için başvuru süreleri de kısa tutuldu. En çok alım şu anda Milli Savunma Bakanlığı ndan. Onu Adalet Bakanlığı izliyor. Binlerce memur alım ilanıyla ilgili detaylara ve başvuru şatlarına ‘dpb.gov.tr internet adresinden ulaşabilirsiniz.

Önümüzdeki dönem başta bakanlıklar olmak üzere kamu kurumları 10 binin üzerinde eleman alacak. Adalet Bakanlığının istihdam edeceği 8 bine yakın eleman ve Milli Savunma Bakanlığı nın alacağı 26 bin sözleşmeli (Erbaş-Uzman erbaş) personel ile kamu, 30 binin üzerinde istihdam oluşturacak.

Önümüzdeki dönemde Milli Savunma Bakanlığı ndan sonra en çok personel alımı yapacak olan Bakanlık ise Adalet Bakanlığı olacak. Bakanlık, adli yargıda görev yapmak için 2250 si zabıt katibi, 250 si mübaşir olmak üzere 2500 sözleşmeli personel alımı yapacak.

Bakanlık ayrıca, Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü aracılığı ile de 3222 infaz ve koruma memuru, 89 ceza infaz kurumu katibi, 58 sağlık memuru, 91 teknisyen, 75 şoför, 42 aşçı, 34 destek elemanı olmak üzere toplam 3611 sözleşmeli personel daha alacak. Böylece Adalet Bakanlığı önümüzdeki dönemde 8 bine yakın sözleşmeli personel alımı yapacak.

Adalet Bakanlığı nın dışında Orman Genel Müdürlüğü, orman muhafaza memurluğu için de 125 sözleşmeli personel alacak. Hazine Müsteşarlığı, TÜBİTAK, Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü, Ekonomi Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Teftiş Kurulu Başkanlığı da önümüzdeki dönemde sözleşmeli personel alacak kurumlar arasında.