Kan bağışına davet

Kan bağışına davet
Hayati bir ihtiyaç olan kanın temin edilebilmesi için gönüllü, güvenli ve düzenli kan bağışı programını 2005 yılından itibaren başarıyla yürüten Türk Kızılayı, hastanelerde tedavi gören hastalara kan ulaştırmaya devam...

Hayati bir ihtiyaç olan kanın temin edilebilmesi için gönüllü, güvenli ve düzenli kan bağışı programını 2005 yılından itibaren başarıyla yürüten Türk Kızılayı, hastanelerde tedavi gören hastalara kan ulaştırmaya devam ediyor.

Kızılay kan alma tırı yarın ve Perşembe günü Sarayönü’ne gelerek Sarayönü Belediyesi önünde vatandaşların kan bağışlarını kabul edecek.

Kızılay kan alma tırının1-2 Temmuz 2020 günleri bağışları kabul etmek için Sarayönü’ne geleceğini duyuran Türk Kızılayı Sarayönü Temsilcisi Halil İbrahim Turan yaptığı açıklamada, “Yeni doğan ve kanın değişmesi için kana ihtiyacı olan bebeklerimiz, hayatları boyunca kan ve kan ürünlerine ihtiyacı olan Hemofili’li ve Talasemi’li hastalarımız, ameliyat olacak insanlarımız veya trafik kazalarında yaralanan vatandaşlarımızın sizlerin bağışlayacağı kana ihtiyaçları vardır. Onlara ancak sizler yarımcı olabilirsiniz. Çünkü kan yapay olarak üretilemeyen ve kaynağı sadece insan olan bir sıvıdır” dedi.

Turan, “Kan bağışında bulunacak vatandaşlarımızın resimli ve resmi bir kimlik belgesi (ehliyet, nüfus cüzdanı, vb) ibraz etmeleri, kayıtların doğru ve güvenli olması açısından zorunludur” ifadelerini kullandı.

Sarayönülü vatandaşların kan bağışı konusunda bilinçli olduğu vurgusunu yapan Turan, Kızılay kan alma tırının Çarşamba ve Perşembe günleri Sarayönü Belediyesi önünde sabahtan akşama kadar bağışları kabul edeceğini belirtti. Kan bağışının yanı sıra açılır/kapanır sistemli tır dorsesinden kan bağışı spotu, duyuru ve müzik yayınları da yapılacak.