Kan ve kök hücre bağışları alınacak

Kan ve kök hücre bağışları alınacak
Her 4 saniyede, 1 ünite kana ihtiyaç duyulan ülkemizde her gün yaklaşık 9 bin insanın kaderini, kan bağışında bulunan insanlar belirliyor.Yürüttüğü diğer insani yardım çalışmalarının yanı sıra ülkemizin kan ihtiyacının...

Her 4 saniyede, 1 ünite kana ihtiyaç duyulan ülkemizde her gün yaklaşık 9 bin insanın kaderini, kan bağışında bulunan insanlar belirliyor.

Yürüttüğü diğer insani yardım çalışmalarının yanı sıra ülkemizin kan ihtiyacının tamamını gönüllülerden karşılamak üzere çalışan Kızılay, ilçemizde “İyi ki Varsın Kan Dostum” kampanyası kapsamında 10 Mart Çarşamba günü (yarın) Sarayönü Belediyesi Eski Düğün Salonu binasında kan ve kök hücre bağışlarını kabul edecek

Kızılay Sarayönü Temsilcisi Halil İbrahim Turan, 10 Mart Çarşamba günü (yarın) ilçeye gelecek Kan Toplama ekibinin Sarayönü Belediyesi Eski Düğün Salonu binasında “İyi Ki Varsın Kan Dostum” kampanyası kapsamında kan ve kök hücre bağışlarını kabul edeceğini duyurdu.

Yaşı ve sağlık durumu el veren tüm vatandaşları kan bağışına davet eden Turan, insanın insana yapacağı en büyük yardımlardan birinin kan bağışı olduğunu söyledi.

Sarayönülü vatandaşların kan bağışı konusunda bilinçli olduğu vurgusunu yapan Turan, “Acil durumlarda insanların ihtiyacı olan kanın karşılaması için gönüllü, güvenli ve düzenli kan bağışı programını başarıyla yürüten Türk Kızılayı, hastanelerde tedavi gören hastalara kan ulaştırmaya devam ediyor. Kızılay kan alma tırı Çarşamba günü Sarayönü’nde eski belediye binası önünde vatandaşların kan bağışlarını kabul edecek.

Kan ve kök hücre bağışlarının hayat kurtardığına dikkat çeken Türk Kızılayı Sarayönü Temsilcisi Halil İbrahim Turan yaptığı açıklamada, “Dünyada ve ülkemizde birçok hasta, kök hücre nakli ile yeniden hayata tutunuyor. Günlük hayat konforundan ödün vermeden kan alma merkezine uğrayıp numune vermek kısa vakit alan ve oldukça basit bir işlem. Fakat bu basit işlemin oldukça büyük, hayatları değiştiren bir etkisi oluyor.

Kök hücre bağışında bulunan donörler hiç tanımadıkları hastalara umut oluyor, hayat kurtarıyor. Kök hücreyle ilgili tedavide lenfoma, lösemi, kemik iliği yetmezliği ve metabolik hastalıklar için oldukça önemli” şeklinde konuştu.