Kantinler için yeni dönem

Kantinler için yeni dönem
Okul kantinlerinde satılan gıdalar için “Okul Gıdası” logosu uygulaması başlatıldı. Gelecek öğretim yılından itibaren logosuz ürün satılamayacak. Enerji yoğunluğu yüksek ürünlerin daha az tüketilmesi için üzerinde...

Okul kantinlerinde satılan gıdalar için “Okul Gıdası” logosu uygulaması başlatıldı. Gelecek öğretim yılından itibaren logosuz ürün satılamayacak. Enerji yoğunluğu yüksek ürünlerin daha az tüketilmesi için üzerinde kırmızı renk olacak.

Logo uygulaması geçtiğimi hafta başlarken bu yıl geçiş süreci niteliği taşıyacak. 2019-2020 öğretim yılından itibaren ise okul gıdası logosu olmayan ürünlerin okul kantinlerinde satışına izin verilmeyecek. Logosuz ürünler okul kantinlerinde satılamayacak.

“Okul Kantinlerinde Satışa Sunulacak Gıdalar ve Bu Gıdalarda Kullanılacak Logo Uygulamasına İlişkin İş Birliği Protokolü” Tarım ve Orman Bakanı, Milli Eğitim Bakanı ve Sağlık Bakanının katılımıyla imzalandı.

Gıda okur yazarlığı uygulamasında farkındalığı artırmak anlamında trafik ışıkları uygulamasına da geçiliyor. Trafik ışıkları gibi sarı, kırmızı, yeşil uyarılar gıdaların üzerinde bulunacak. Üzerinde sarı, kırmızı, yeşil renkleri olan gıda uygulamasına yakın bir zamanda geçilecek. Enerji yoğunluğu yüksek ürünlerin daha az tüketilmesi için kırmızıyı gören insanların daha sağlıklı ürünlere doğru yönlendirilmesi amaçlanıyor.