Kaportacı Halil vefat etti

Kaportacı Halil vefat etti
Sarayönü Sanayisi’nin eksi kaporta ustası olan Halil Kart, geçtiğimiz günlerde hayata gözlerini yumdu.İlerleyen yaşı nedeniyle mesleği bıraktıktan sonra günün genelde akülü arabasıyla geldiği çarşıda arkadaşlarıyla...

Sarayönü Sanayisi’nin eksi kaporta ustası olan Halil Kart, geçtiğimiz günlerde hayata gözlerini yumdu.

İlerleyen yaşı nedeniyle mesleği bıraktıktan sonra günün genelde akülü arabasıyla geldiği çarşıda arkadaşlarıyla geçiren Halil Kart, geçtiğimiz günlerde hayatını kaybetti. Geçirdiği kalp krizi sonucunda hayata veda eden Halil Kart’ın cenazesi Cuma günü kaldırıldı. Vefat eden 79 yaşındaki Halil Kart’ın cenazesi öğle namazına müteakip olarak eski hapishane yanında bulunan mezarlığa götürüldü. Burada kılınan cenaze namazına Kart ailesinin çok sayıda seveni ve yakını katıldı. Kılınan cenaze namazının ardından alınan helallikle kabrine götürülen Halil Kart, cemaati tarafından defnedildi. Kabristan çıkışında Kart ailesi taziyeleri kabul etti.

Çalışma azmiyle örnekti

Doğuştan iki bacağı ve bir kolu olmayan ve çalışma azmiyle de örnek olan Halil Kart, 18 yaşında bir ustanın yanında 5 yıl boyunca çırak, 2 yıl da kalfa olarak çalıştı. Daha sonra engelli olmasına rağmen, azmi sayesinde işi kısa zamanda öğrenip kendi dükkanını açtı. Engeline rağmen herkesi yapamayacağı kaporta tamirciliğini yaparak kimseye muhtaç olmadan geçimini sağladığı için herkese örnek olan Halil Kart, doğuştan veya sonradan engelli olan birçok kişiye de örnek oldu.

Sarayönü Manşet Gazetesi olarak merhum Halil Kart’a Allah’tan rahmet, acılı yakınlarına başsağlığı dileriz.