Kar lastiği denetimi yapıldı

Kar lastiği denetimi yapıldı
Sarayönü İlçe Emniyet Amirliği Trafik ekibi tarafından kar yağışının etkili olduğu Cuma günü kar lastiği denetimi gerçekleştirildi.Kar lastiği takma zorunluluğu bulunan ticari araçlar ve ağır vasıtaların kar lastiği...

Sarayönü İlçe Emniyet Amirliği Trafik ekibi tarafından kar yağışının etkili olduğu Cuma günü kar lastiği denetimi gerçekleştirildi.

Kar lastiği takma zorunluluğu bulunan ticari araçlar ve ağır vasıtaların kar lastiği bulunup bulunmadığı, takılı olan lastiklerin yeterli diş derinliğine sahip olup olmadığı denetlendi. Kış lastiği takma zorunluluğuna uymayan araçlar hakkında işlem yapıldı.

Konu hakkında açıklamada bulunan İlçe Emniyet Amiri Hasan Korkmaz, 1 Aralık-1 Nisan tarihleri arasında ticari araçların kış lastiği takmama zorunluluğu olduğunu belirtti. Bu kurala uymayan araçların işletmecilerine 885 lira para cezası ve ceza puanı yaptırımı uygulanacak. Uygulama ile kış şartlarına göre önlemini almamış, kış lastiği olmayan araçların yolu kapatması ve insanların mağdur olmasını önlemek ve karlı havalarda yolların kapanmasının önüne geçilmesi amaçlanıyor.” dedi.

Vatandaşın kendi yararına

Kışın meydana gelen trafik kazalarının çoğunluğunun lastik hatalarından kaynaklandığına dikkati çeken Korkmaz, trafik kazalarını önleme adına kış lastiğinin çok büyük önem taşıdığını dile getirdi. Korkmaz, trafik kazalarındaki araç kusurlarının yüzde 58.76’sının lastiklerden kaynaklandığını açıklayarak, “Trafik kazalarında lastik faktörünün ne kadar önemli olduğunu ve bu konuya önem verdiğimizde trafik kazalarının ne kadar azalacağını görmekteyiz” diye konuştu.