Kar yağışı bekleniyor! Sıcaklık düşecek

Kar yağışı bekleniyor! Sıcaklık düşecek
Meteoroloji’den de yeni haftaya ilişkin uyarı geldi. Konya’da sıcaklık değerleri 14 derece birden düşecek.Geride bıraktığımız hafta termometreler 18 dereceyi gördü. Meteoroloji, ‘güneşin tadını çıkartın, bu yılın...

Meteoroloji’den de yeni haftaya ilişkin uyarı geldi. Konya’da sıcaklık değerleri 14 derece birden düşecek.

Geride bıraktığımız hafta termometreler 18 dereceyi gördü. Meteoroloji, ‘güneşin tadını çıkartın, bu yılın son sıcakları’ mesajını verdi. Hava sıcaklıkları hafta başından itibaren Kuzeybatı kesimlerden başlayarak hissedilir derecede azalacak.

KONYA'DA SICAKLIK 14 DERECE DÜŞECEK

Türkiye, haftanın ilk gününden sonra balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı sistemin etkisine girecek. Soğuk hava dalgasıyla birlikte hava sıcaklıkları azalacak. Konya’da bu düşüş 14 dereceyi bulacak.

Sıcaklık değerlerinin 5 Aralık Salı günü mevsim normallerinin altına inmesi bekleniyor. Hava sıcaklıklarındaki azalmayla birlikte yurdun büyük bir bölümünde kar yağışları görülecek.

KONYA'DA SALI GÜNÜ KAR VAR

Tahminlere göre Konya’da Salı günü karla karışık yağmur, Çarşamba günü ise kar bekleniyor. Özellikle gece termometreler eksi 4’ü görecek. Soğuk hava dalgası ve yağışlarla birlikte yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

Soğuk ve yağışlı sistemin 8 Aralık Cuma günü yurdumuzu terk etmesi bekleniyor. İşte Konya’da önümüzdeki 1 hafta için beklenen değerler:

GECE GÜNDÜZ

Salı Karla Karışık Yağmurlu 3° 7°

Çarşamba Kar Yağışlı -2° 2°

Perşembe Çok Bulutlu -6° 1°

Cuma Az Bulutlu -5° 3°

Cumartesi Güneşli -3° 7°

Pazar Güneşli -2° 9°

Pazartesi Güneşli -1° 10°

Etiketler :