Kar yağışı çiftçiye nefes aldırdı

Kar yağışı çiftçiye nefes aldırdı
Tahıl ambarı olarak bilinen Sarayönü’nde kurak geçen sonbahar ve kışın ardından, bahar yaklaşırken etkili olan kar yağışı çiftçileri sevindirdi.Geçtiğimiz hafta yağan kar nedeniyle bir nebze rahatladıklarını belirten...

Tahıl ambarı olarak bilinen Sarayönü’nde kurak geçen sonbahar ve kışın ardından, bahar yaklaşırken etkili olan kar yağışı çiftçileri sevindirdi.

Geçtiğimiz hafta yağan kar nedeniyle bir nebze rahatladıklarını belirten çiftçiler, “İlçe geneline son aylarda elle tutulur bir yağış düşmedi. Bu sene kar yağışına hasret kaldık. Şimdi biraz yağdı ama bu da yetersiz kaldı. Farklı bir sene yaşıyoruz. Daha önce hiç böyle bir yıl yaşamamıştık. Tarlalarımız için endişeleniyor. Don zararı olan yerler var. Çıkamayan ve bozulan tohumların olduğu yerler var. Çıkan ama kuraklıktan dolayı zarar gören yerler var. Bu senenin sonu nasıl bitecek merak ediyoruz.” diye konuştu.

Yağan karın bir nebze nefes aldırdığını ancak yeterli olmayacağını ifade eden çiftçiler, şunları dile getirdi:

“Sonbaharı, kışı geçtik artık inşallah bahar yağışları yüzümüzü güldürür. Yoksa bizi çok sıkıntılı bir sene bekliyor. Herkes borçla dertle tarlasını ekti. Bir mahsul kaldıramazsak bizim için çok büyük bir sıkıntı olur. Allah’tan ümit kesilmez. İnşallah kışın alamadığımız yağışları baharda alabiliriz.”