Kar yağışı geliyor

Kar yağışı geliyor
Sarayönü’nü geçtiğimiz hafta sevince boğan kar yağışının devamı geliyor. Meteorolojik tahminlere göre bu hafta kar yağışı tekrar Sarayönü’ne gelecek.Batı Avrupa üzerinden hareket eden yağış yüklü bulutlar uzun bir...

Sarayönü’nü geçtiğimiz hafta sevince boğan kar yağışının devamı geliyor. Meteorolojik tahminlere göre bu hafta kar yağışı tekrar Sarayönü’ne gelecek.

Batı Avrupa üzerinden hareket eden yağış yüklü bulutlar uzun bir yol katederek ilk olarak batı illerine yağmur şeklinde gelecek. Ardından iç kesimlere doğru ilerleyecek olan yağış kütlesi kar şeklinde yoluna devam edecek.

Yapılan tahminlere göre Pazartesi günü batı kesimleri etkisi altına alacak. Pazartesi günü Ege Bölgesi’nde etkili olacak yağmurun ardından 26 Ocak gününün ortalarında tekrar etkili olacak. İç kesimlere ilerleyecek olan kar kütleleri 27 Ocak tarihinin ilk saatlerinden itibaren Konya’nın batı kesiminde etkisini gösterecek.

Çarşamba günü etkili olacak hava şartları yüksek miktarda kar yağışı bırakacak. Çarşamba gününün son saatlerinde şehirden gidecek olan bulutlar Konya’nın batıdan doğusuna kadar büyük etki gösterecek.

Geçtiğimiz kar yağışı sonrası şehri adeta esir alan dondurucu soğuğun etkileri önümüzdeki haftanın ilk günlerine kadar yüksek etkisini yitirecek. Çarşamba günü yağacak kar yağışının ardından da Konya ve diğer iç kesimlerde sıcaklığın tekrar eksi derecelere inmesi gelen tahminler arasında.