Kar yağışı ve buzlanma kazalara neden oldu

Kar yağışı ve buzlanma kazalara neden oldu
Konya'yı çevre illere bağlayan yollarda kar yağışı etkili oldu. Konya-Afyon  karayolunda kar yağışı ve buzlanma nedeniyle birçok kaza meydana geldi.Geçtiğimiz hafta Çarşamba ve Perşembe günlerinde etkili olan kar yağışı...

Konya'yı çevre illere bağlayan yollarda kar yağışı etkili oldu. Konya-Afyon  karayolunda kar yağışı ve buzlanma nedeniyle birçok kaza meydana geldi.

Geçtiğimiz hafta Çarşamba ve Perşembe günlerinde etkili olan kar yağışı ve aşırı soğuklar nedeniyle meydana gelen buzlanma Konya-Afyon karayolu üzerinde trafikte aksamalara neden oldu. Konya Sarayönü, Ladik ve Kadınhanı arasında birçok araç ağır kış şartları nedeniyle yoldan çıktı. Maddi hasarlı kazaların meydana geldiği karayolunda devrilen tır, çekici ve minübüs araç trafiğine engel olurken yollarda uzun kuyruklar oluştu.

İki ili birbirine bağlayan yolda buzlanma ve kar nedeniyle birçok çekici devrildi. Kazalarda maddi hasar oluştu.

Konya'ya buzlanma ve don uyarısı

Soğuk havanın etkili olduğu bölgemizde bu hafta da dondurucu soğukların yaşanacağı tahmin ediliyor. Sarayönü için yapılan tahminlerde hafta boyu hava sıcaklıklarının en yüksek eksi -7 ila gece saatlerinde ise en düşük eksi -21 lerde seyredeceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji 8. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamada, bölgede hava sıcaklıkların mevsim normalleri altında seyretmeye devam edeceği kaydedildi. Konya, Karaman, Aksaray ve Niğde genelinde kuvvetli buzlanma ve don olayının beklendiği uyarısı yapıldı.

Havanın parçalı bulutlu olmasının beklendiği bölgede, kuvvetli buzlanma ve don olayı yaşanabileceği uyarısı yapılarak, vatandaşların buzlanmanın neden olabileceği olumsuz şartlara karşı tedbirli olmaları istendi.

Öte yandan, bölgede rüzgarın kuzeydoğu yönünden hafif yer yer orta kuvvette eseceği tahmininde bulunuldu.