Karaca, "Dinimizde yeri yok"

Karaca, "Dinimizde yeri yok"
Sarayönü Müftüsü Şevket Karaca, yaklaşan yılbaşı kutlamaları ile ilgili değerlendirmelerde bulunarak, yılbaşının Hristiyan geleneği olduğunu, Müslümanların böyle bir hataya düşmemesi gerektiğini söyledi.Sarayönü Müftüsü...

Sarayönü Müftüsü Şevket Karaca, yaklaşan yılbaşı kutlamaları ile ilgili değerlendirmelerde bulunarak, yılbaşının Hristiyan geleneği olduğunu, Müslümanların böyle bir hataya düşmemesi gerektiğini söyledi.

Sarayönü Müftüsü Şevket Karaca, yaklaşan yılbaşı kutlamalarını değerlendirdi. Müftü Karaca, Müslümanların yılbaşının hicri yılbaşı olduğunun dikkatini çekerek, yaklaşan yılbaşında, geçen yılımızın muhasebesini yapmamız gerektiğini hatırlattı.

Müftü Karaca konuşmasında, “Ömrümüzün bir yılı daha geçmek üzere. Tabi insan ömrü çok değerli ve kıymetlidir. Cenab-ı Allah’ın insana vermiş olduğu en büyük nimet ve sermaye ömrüdür. Bu yılların geçmesi bizi her zaman düşündürmelidir. Geriye dönüp bir muhasebe yapmamızı sağlamalıdır. Yani ömrümüzden bir yıl geçti ama bu bir yıl içerisinde biz neler yaptık veya yapamadık diye bir muhasebe yapmamız gerekiyor” ifadelerini kullandı.

"Haramlardan sakının"

Müftü Karaca konuşmasının devamında, “Yılbaşı kutlamaları dinimize aykırıdır. Bunlar Hristiyan âdetidir. Hristiyanlar Hz. İsa’nın doğumu 25 Aralık olmasına rağmen 1 Ocakta bu kutlamaları yaparlar. Bir ocakta bile olsa, bir peygamberin doğrumu bu şekilde aşırılıklarla, israfla bir takım yanlış ve hatalı davranışlarla kutlanamaz. Bu hiçbir dinde olacak bir şey değildir. Hele hele İslam Âleminin buna uyması Hristiyanlara uyarak bu günü bu şekilde eğlenceyle, içki ve kumar gibi dinimizde her zaman haram olan bir takım işlerle geçirilmesi asla tasvip edilemez, doğru şeyler değildir. Çünkü Peygamber Efendimiz buyuruyor ki ‘siz hangi kavme hangi millete benzerseniz onlardan sayılırsınız.’Bizim yılbaşımız hicri yılbaşıdır. Peygamber efendimizin Mekke’den Medine’ye hicret edişinin tarihidir. Ve biz bunu ancak Peygamber Efendimizi anarak, O’na salat selam getirerek ve o günleri kendimize tefekkür ederek, ibadet ederek geçiririz.” dedi.

Etiketler :