Karaduman: “Gün birlik beraberlik günüdür”

Karaduman: “Gün birlik beraberlik günüdür”
Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdülkadir Karaduman, Sarayönü ziyaretleri kapsamında gazetemizi de ziyaret ederek parti icraatları hakkında bilgi verdi.Ziyaretinde pandemi sürecinde oluşan olumsuz havadan bahseden Karaduman, 125 bin...

Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdülkadir Karaduman, Sarayönü ziyaretleri kapsamında gazetemizi de ziyaret ederek parti icraatları hakkında bilgi verdi.

Ziyaretinde pandemi sürecinde oluşan olumsuz havadan bahseden Karaduman, 125 bin esnafın bu süreçte kepenk kapattığını, “Geçim İttifakı” çalışmasının ekonomik mağduriyeti gidermek adına oluşturulduğunu belirtti.

“Geçim ittifakı çalışmasını başlattık”

İktidarın ve siyasi partilerin tek meselesinin seçim olmasına rağmen, vatandaşın tek gündeminin geçim olduğuna dikkati çeken Karaduman, şöyle konuştu:

“Bugün asıl olan son bir yılda 125 bin esnafımızın kepenk kapatmasıdır. Asıl olan bugün Konya’da çiftçilerimizin tarlalarının mera haline gelmiş olmasıdır. Asıl olan kuraklıktan dolayı çiftçilerimizin zarar etmesidir. Bu çerçevede biz Saadet Partisi olarak Geçim İttifakı çalışmasını başlattık. Ve bugün özellikle yaşanan bütün ekonomik problemlerle ilgili kongreler düzenleyerek vatandaşlarımızı davet ediyoruz ve ekonomik problemleri çözme noktasında Türkiye’nin tamamında 81 ilde 970 ilçede çok yoğun bir çalışmamız mevcut.”

“Çay kaşığıyla verilen kepçeyle geri alınıyor”

Konya’nın yaşadığı sorunları hak eden bir şehir olmadığını vurgulayan Karaduman, şöyle devam etti:

“Her seçimde iktidardan büyük bir umut beklemek suretiyle destek veren ama her seçim sonrasında, bırakın desteği iktidarın göz ardı ettiği bir memleket haline dönüştü. Özellikle girdi maliyetleri içerisinde vergi oranları her yıl %100’e yakın artış göstermekte. Yem, mazot, gübre fiyatları ikiye katlamış durumda. Bunlar çiftçilerin belini büken hadiseler. Bu hususta mutlaka vergilerin silinmesi, sıfırlanması ve kuraklıktan dolayı da mağduriyet yaşayan vatandaşlarımızın mağduriyetlerinin devlet tarafından mutlaka giderilmesi lazım. Çay kaşığıyla verilen kepçeyle geri alınıyor.”

Milletvekillerini bu hususta görüşmeye davet ettiklerini kaydeden Karaduman, “Gelin bu meseleleri oturup masaya yatıralım, bunlara çözüm üretelim. Bugün bir araya gelinmesi gerekir. Sorun parti meselesi değil. Ne Ak Parti’nin, Ne CHP’nin parti ayırımı yapmadan herkesin bir araya gelmesi gerekir. Gün birlik ve beraberlik günüdür.” diye konuştu.