Karakış Şubat’ta geldi

Karakış Şubat’ta geldi
Meteoroloji Konya için kar yağışı, zirai don ve tipi uyarısı yaptı.Konya Ovası ile birlikte Sarayönü’nde son yılların en kurak dönemini yaşayan bölgemizde bu önümüzdeki günlerde soğuk ve yağışlı hava etkili olacakOcak...

Meteoroloji Konya için kar yağışı, zirai don ve tipi uyarısı yaptı.

Konya Ovası ile birlikte Sarayönü’nde son yılların en kurak dönemini yaşayan bölgemizde bu önümüzdeki günlerde soğuk ve yağışlı hava etkili olacak

Ocak ayı sonlarına kadar yeterli yağış almayan bölgemiz için meteorolojiden soğuk ve yağışlı hava uyarısı geldi.

Meteoroloji’den de yeni haftaya ilişkin uyarı geldi. Konya’da sıcaklık değerleri 14 derece birden düşecek.

Geride bıraktığımız hafta termometreler 18 dereceyi gördü. Adeta bahar havasının yaşandığı bölgemizde hava sıcaklıkları hafta başından itibaren Kuzeybatı kesimlerden başlayarak hissedilir derecede azalacak.

 

KONYA'DA SICAKLIK 14 DERECE DÜŞECEK

Türkiye, haftanın ilk gününden sonra balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı sistemin etkisine girdi. Soğuk hava dalgasıyla birlikte hava sıcaklıkları azalacak. Konya’da bu düşüş 14 dereceyi buldu. Çarşambadan itibaren hava sıcaklıkları ise bu yılın en düşük seviyesine bulacak. Çarşamba, Perşembe ve Cuma günleri gece en düşük hava sıcaklıkları eksi 14 ila eksi18 arasında olacak. Hava sıcaklıklarındaki azalmayla birlikte yurdun büyük bir bölümünde kar yağışları görülecek.

Tahminlere göre hafta sonundan itibaren sıcaklıklar biraz artsa da soğuk ve yağışlı havanın ay sonuna kadar devam etmesi bekleniyor.

İşte Konya’da önümüzdeki 1 hafta için beklenen değerler:

 

GECE GÜNDÜZ

Salı kar yağışlı -3° -8°

Çarşamba Kar Yağışlı -5° -14°

Perşembe Çok Bulutlu -6° 18°

Cuma Az Bulutlu -2° -15°

Cumartesi az bulutlu 4° -8°

Pazar Güneşli 3° -8°

Pazartesi Güneşli 3° -7°