Karataş, "hoşgörülü olun"

Karataş, "hoşgörülü olun"
Sarayönü Şoförler Odası Başkanı İsmail Karataş Ramazanda sürücülerin birbirlerine daha hoşgörülü ve saygılı davranması gerektiğini belirterek, "Aksi halde beklenmedik can yakan kazaların olması, tatsız olayların yaşanılması...

Sarayönü Şoförler Odası Başkanı İsmail Karataş Ramazanda sürücülerin birbirlerine daha hoşgörülü ve saygılı davranması gerektiğini belirterek, "Aksi halde beklenmedik can yakan kazaların olması, tatsız olayların yaşanılması söz konusu olabilir" şeklinde önemli uyarılarda bulundu.

Karataş, yaptığı açıklamasında, Ramazan'ın yaz tatili başlangıcına denk gelmesi nedeniyle trafikte yoğunluk yaşanabileceğini belirterek, sıcakların son derece yüksek seyrettiği şu günlerde yola çıkacak sürücülerin daha dikkatli olması gerektiğini söyledi.

Oruç nedeniyle sürücülerde kan şekerinin düşebildiğini, açlık, susuzluk ve yorgunluğa bağlı olarak reflekslerin azalabildiğini ifade eden Karataş, şunları kaydetti: "Sürücüler her zamankinden fazla dikkatli, sabırlı ve duyarlı olmalıdır. Sürücüler iftara yetişmek için acele ederek, kendilerini ve trafik güvenliğini tehlikeye düşürmemelidir. Bu mübarek ayda sürücüler birbirlerine karşı daha hoşgörülü ve saygılı olmalıdır. Aksi halde beklenmedik can yakan kazaların olması, tatsız olayların yaşanılması kaçınılmazdır."

Karataş, uzun yol sürücülerinin de aşırı sürat yapmamaları, uykusuz ve yorgun araç kullanmamaları yönünde de sürücülere tavsiyelerde bulundu.