Karayollarında traktörlere dikkat

Karayollarında traktörlere dikkat
Sarayönü ve çevresinde ekim mesaisine başlayan çiftçilerden kullandığı, ışıklandırma sistemi yetersiz traktör ve römorklar özellikle gece, trafikte büyük bir tehlike oluşturuyor.Sarayönü’nde tarla ekimlerinin başlaması...

Sarayönü ve çevresinde ekim mesaisine başlayan çiftçilerden kullandığı, ışıklandırma sistemi yetersiz traktör ve römorklar özellikle gece, trafikte büyük bir tehlike oluşturuyor.

Sarayönü’nde tarla ekimlerinin başlaması ile birlikte sıkça görülmeye başlanan traktörler trafiği tehlikeye sokuyorlar. Karayollarında her yıl traktörler sebebiyle kazaların yaşandığını söyleyen Sarayönü Şoförler Odası Başkanı İsmail Karataş, traktörlerin trafik ekipleri tarafından sıkı bir kontrolden geçirilmesi gerektiğini söyledi. Sarayönü’nde ekim sezonunun başlaması ile birlikte çiftçiler tarlalarını ekebilmek için hummalı bir çalışma içerisine girdi. Çiftçiler tohumlarını ekebilmek için yoğun bir çalışma içerisine girerken, tarlalarına gitmek için karayollarını kullanan çiftçiler, zaman zaman trafik güvenliğini tehlikeye sokuyor.

Traktörler özellikle gece büyük bir tehlike oluştururken, Şoförler Odası Başkanı İsmail Karataş trafik ekiplerinin traktörlere karşı sıkı bir takip yapması gerektiğini ifade etti. Karataş, traktörlerin özellikle arkasında ışık bulundurmamasının büyük bir tehlike arz ettiğini söyleyerek, “Traktörler ekim döneminde karayollarında sıkça görülüyorlar. Bu traktörlerin sürücülerin duyarlı olmaları gerekir. Özellikle traktörler gece sıkıntı yaratıp ve trafiği tehlikeye düşürüyorlar. Bazı traktörlerin arkasında ışık tertibatı veya reflektör yok. Arkadan gelen araçları uyaracak sistemlerin bulunmaması çok büyük bir tehlike oluşturuyor. Bu sebeple bugüne kadar çok sayıda kaza meydana gelmiştir. Bunun için duyarlı olunması gerekir.” diye konuştu.