Karlı, "Korkunun ecele faydası yok"

Karlı, "Korkunun ecele faydası yok"
İYİ Parti Sarayönü İlçe Başkanı Mehmet Karlı, erken seçimin Türkiye için iyi olacağını söyledi.Mehmet Karlı yaptığı açıklamada, "Bizim açımızdan telaşlanacak bir durum yoktur. Biz zaten ağır bir karartma uygulanan...

İYİ Parti Sarayönü İlçe Başkanı Mehmet Karlı, erken seçimin Türkiye için iyi olacağını söyledi.

Mehmet Karlı yaptığı açıklamada, "Bizim açımızdan telaşlanacak bir durum yoktur. Biz zaten ağır bir karartma uygulanan bir süreci aşa aşa bugünlere geldik. Erken seçim, zamanında seçim, şu seçim, bu seçim bizim açımızdan problem olacak herhangi bir durum yoktur. Biz seçime hazırız. Genel Başkanımız 15 Temmuz diye defaatle dile getirmişti. Ama AKP kongresi nedeniyle Kasım’a kalacağını tahmin ediyorduk ki ekonomik çöküş korkusu, Saray ve AKP’yi daha hızlı erken seçime zorladı. Sarayın büyük ve küçük ortağı, bu şekilde sonlarını daha da erken bir tarihe çekmişlerdir." dedi.

"Erkene alınması daha iyi"

Karlı, erken seçimle ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin konuyla ilgili birkaç kez bir araya geldiğini ve YSK'ya aylar öncesinden talimat verildiğini iddia ederek, "Kararın altında İYİ Parti'yi zor duruma düşürme düşüncesi var. Ama unutmayın, korkunun ecele faydası yok. Bu kadar hızlı erken seçim kararı alınmasını şu sebeple önemsiyoruz. İlerleyen dönemde ekonominin toparlanabilmesi açısından kapanmaz yaralar, daha da derinleşmeden biran önce ülkemizin bu karamsar havadan kurtulması gerekmektedir." şeklinde konuştu.

"İyi parti seçimlere girecek"

Her ne kadar İYİ Parti'yi zor duruma düşürmek için seçimlere katılabilmesi açısından önünü kesme çabalarını gözlemlesek de İYİ Parti 1. Olağan Genel Kurulu'nu 10 Aralık'ta Kurucular Kurulu ile yapmıştır. Bu kongreden önce 68 vilayette kuruluşunu tamamlayıp, Dernekler Masası vasıtasıyla YSK'ya iletmiştir. Paçaları tutuşanlar paçayı milletten kurtaramayacaklardır. İYİ Parti korkusundan bürokrasiyi kullanarak, hukuk dışı davranış biçimlerine girilmesi durumunda bizde gerekeni yapacağız. İYİ Parti seçime girecektir. Genel Başkanımız Meral Akşener en az 100 bin imza ile Cumhurbaşkanı adayı olacaktır. Her koşulda milletin kantarına çıkacağız. Yüce Türk milletinin ferasetine güveniyoruz" dedi.