Karpuz tezgahlarda yerini aldı

Karpuz tezgahlarda yerini aldı
Sarayönü’nde her hafta kurulan semt pazarında, yasaklar öncesi yoğunluk yaşandı. Tam kapanma sürecinde kapalı olacak semt pazarına vatandaşlar akın etti. Tezgahların vazgeçilmezi olan karpuz da tezgahlarda yerini aldı.Sarayönü’nde...

Sarayönü’nde her hafta kurulan semt pazarında, yasaklar öncesi yoğunluk yaşandı. Tam kapanma sürecinde kapalı olacak semt pazarına vatandaşlar akın etti. Tezgahların vazgeçilmezi olan karpuz da tezgahlarda yerini aldı.

Sarayönü’nde tezgahların vazgeçilmezi karpuz yerini aldı. Kilosu 7 TL'den satılan karpuza vatandaşlarda yavaş yavaş ilgi göstermeye başladı. Öte yandan, karpuza en çok ilgiyi ise hamile kadınların ilgi gösterdiği öğrenildi.

Esnaf Hüseyin Büyükatçeken, "Karpuzlar tezgahlarda yerini almaya başladı. Karpuzumuz yerlidir. Antalya'dan geldi. Kilosu 7 TL'den şuanda satılıyor. Yurt dışı değil. Halkımıza en iyi ve  taze ürünleri satmaya çalışıyoruz. Karpuza yavaş yavaş ilgi artıyor." dedi.

Sapından çakır olup olmadığını anlayabiliriz

Tezgahlarda satılan karpuzların çok olmasa da nadiren aralarından çakır çıkma olasılığı olduğunu ve insanların karpuzun sapından az çok içinin nasıl olduğunu anlayabileceklerini söyleyen Büyükatçeken, bazı tavsiyelerde bulundu. Büyükatçeken “ Karpuzun ermiş olduğunu anlamak için sapına bakabilirsiniz. Sapının ince oluşu karpuzun güzel ve ermiş olduğu anlamına gelir. Fakat karpuzun sapı kalın ise karpuzun çakır çıkma ihtimali var diyebiliriz. Karpuz alırken buna dikkat ederseniz çakır karpuz almaktan kurtulabilirsiniz.” şeklinde konuştu.