Karşılıksız 30 bin TL verilecek!

Karşılıksız 30 bin TL verilecek!
Sarayönü Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Güngör Çiğdem, Kırsal Kalkınma Destekleri kapsamında 18-40 yaş aralığındaki genç çiftçilerin yararlanabileceği proje başvurularının 30 Nisan’da sona ereceğini söyledi.Gıda...

Sarayönü Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Güngör Çiğdem, Kırsal Kalkınma Destekleri kapsamında 18-40 yaş aralığındaki genç çiftçilerin yararlanabileceği proje başvurularının 30 Nisan’da sona ereceğini söyledi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Kırsal Kalkınma Destekleri kapsamında Genç Çiftçi Projelerinin desteklenmesi hakkındaki tebliğin resmi gazetede yayınlanmasının ardından 2 Nisan’da başlayan başvurular, 30 Nisan 2018 tarihinde bitecek. Bu sene de hayvanlar, geçen yıllarda olduğu gibi genç çiftçilere yine TİGEM tarafından temin ve teslim edilecek. Bunun yanı sıra ana hatlarıyla arı ve arı ürünleri yetiştiriciliği, serbest sistem yumurta tavuğu yetiştiriciliği, ipekböceği yetiştiriciliği, meyve, bağ ve diğer üzümsü bitkilerden bahçe tesisi, örtü altı sebze ve süs bitkisi yetiştiriciliği, mantar (beyaz şapkalı/istiridye mantarı) üretimi, tıbbi ve aromatik bitki yetiştiriciliği ve coğrafi işaretli ürün yetiştiriciliği konularında verilecek.

Bu yıl diğer yıldan farklı olarak çok yıllık yem bitkisi üretimi ile arı sütü ve ana arı yetiştiriciliğinin de projeler içerisinde yer alacağını anlatan Güngör Çidem “Başvurularda genç çiftçilerimizden hiçbir şekilde para alınmayacak. Projelerle ilgili başvurular Pazartesi günü tamamlanacak. Prosedür olarak başvurularda izlenmesi gereken yol ve uygulamalar geçen yıl ile aynı olacak. Ön başvurular, web tabanlı “

Çiğdem, değerlendirme sonunda belirlenen genç çiftçilerle hibe sözleşmeleri imzalanacağını ve projelerin uygulanmasına başlanacağını ifade ederek, şunları söyledi: “Hibe desteğinden faydalanacak çiftçilerde, ilgili Tebliğin yayımlandığı tarih itibarıyla 18 yaşını doldurmuş ve 41 yaşından gün almamış, ücretli çalışan, gerçek ve basit usulde vergi mükellefi, daha önceden Bakanlığın diğer hibe programından faydalanmamış olma şartı aranacak. Projeler, uygulamanın her aşamasında Bakanlığımızın ilgili birimleri tarafından takip ve kontrol edilecek.”