Kart sezonu değerlendirdi

Kart sezonu değerlendirdi
Sarayönü Belediyespor Teknik Direktörü Niyazi Kart, geride kalan sezonu değerlendirdi. Geçen senelere göre çok zor bir sezon geçirdiklerini anlatan Kart, hiçbir şaibeye karışmadan ligi iyi bir noktada tamamlayarak örnek bir takım...

Sarayönü Belediyespor Teknik Direktörü Niyazi Kart, geride kalan sezonu değerlendirdi. Geçen senelere göre çok zor bir sezon geçirdiklerini anlatan Kart, hiçbir şaibeye karışmadan ligi iyi bir noktada tamamlayarak örnek bir takım olduklarını söyledi. Sarayönü Belediyespor'u küçümseyen her takıma bugüne kadar dersini vermekten çekinmediklerini anlatan Kart, " Herkes her yerde konuşur, Sarayönü Belediyespor sahada konuşur. Parasal gücümüz az olabilir. Nüfusunun az olabilir ama şükürler olsun ki yüreğimiz büyük" dedi. İyi bir iskelet oluşturduklarının altını çizen Kart, iskeletin korunması durumunda iyi takviyelerle Sarayönü Belediyespor'un şampiyonluğun en büyük adayı olabileceğini söyledi.

Sarayönü Belediyespor'un sezon başında büyük sıkıntılar yaşadığını anlatan Kart, "Sezon başında iyi bir yapılanma ile yola çıkılmadı ama sonrasında Başkanımız Nafiz Solak ve belediye içerisinden oluşturulan yönetim elini taşın altına koyarak iyi bir toparlanma süreci geçirdi. Ben geldikten sonraki süreçte hedef olarak zaten il birinciliği hedefini belirlemişti. Bu hedef doğrultusunda takımda bir revizyona gittik. Devre arasında 8 oyuncu göndererek yerine 7 oyuncu takviye ettik. Sezonu, hiçbir iç saha maçında mağlubiyet almadan tamamladık. Oyuncu profili olarak baktığımız zaman sahada bir tane kontenjan oyuncusu ile oynadık. Çok genç ve dinamik bir takım olduk. Eğer iskeleti bozulmadan tutabilirsek, aldığımız oyuncular gelecek yıllar için Sarayönü Belediyespor'u şampiyonluğun en güçlü adayı yapacaktır." dedi.

BAL'ın marka takımıyız

Sarayönü Belediyespor'un BAL'da hatırı sayılan bir takım olduğunu kaydeden Kart, "Özellikle şuna değinmek istiyorum. Sporculara ödeme yönünden Bölgesel Amatör Ligde borçsuz olan ender kulüplerden biriyiz. Bunun yanında sezonda şampiyonluğu belirleyici kulüp olduk. Başkanıyla, yönetimiyle, hocasıyla, sporcusuyla Türk futboluna örnek bir davranış sergiledik. Özellikle Davraz maçından önce konuşulanların aksine Sarayönü Belediyespor saha içi ve dışında aslan gibi savaşmıştır. Takımımız ligde hiçbir şaibeye ismi karışmadan sezonu bitirmiştir. Bölgesel Amatör Lig'de Sarayönü Belediyespor en marka kulüplerden bir tanesidir. Bu tartışılmaz. İyi bir yapılanmayla şampiyonluğun en büyük adayı her zaman Sarayönü Belediyespordur. Her zaman yanımızda olan ve bizden desteğini esirgemeyen Belediye Başkanımız Nafiz Solak ve tüm yöneticilerimize teşekkürü bir borç bilirim." şeklinde konuştu.

Başarı bizim geleneğimiz

Başarının Sarayönü'nde bir gelenek haline geldiğini ifade eden Niyazi Kart, "Bakıldığında beklenti olarak "kümede kalsın yeter" denen takım bile hedefleri zorluyor. BAL Ligi'nin en tecrübeli takımı olarak ne kadar sıkıntılı bir süreçten geçecek de sahaya bu tecrübemizi yansıttık. Bal Ligi'nin gediklisi ve markası olan Sarayönü Belediyespor'da başarı artık bir gelenek haline gelmiştir. Gittiğimiz her yerde ilgi ve alaka ile karşılanmamış bundan dolayıdır. İl takımlarının dev bütçelerine rağmen Sarayönü Belediyespor örnek bir duruş sergilemiştir. Diğer kulüpler çok para harcamalarına rağmen Bal Ligi kültürü ve oyuncusunu bilmedikleri için her zaman Sarayönü Belediyespor'un gerisinde kalmışlardır. Yapılanması ne kadar paraya bağlı olursa olsun kulüplerin eğer ki bir futbol kültürü oluşmamışsa bu takımlar hedeflerine ulaşamıyor. Sarayönü Belediyespor bunları başarabildiği için marka bir kulüp olmuştur." dedi.

Yüreğimiz büyük

Sarayönü Belediyespor'un forslu bir takım olduğunu kaydeden Kart, şunları söyledi: "Hangi oyuncuya arasak bize gelip çalışmak istediğini söylüyor. Daha önce biz de oynayan oyuncular Sarayönü'nün ne kadar düzenli bir kulüp olduğunu her yerde anlatıyor. Bu da bizim işimizi kolaylaştırıyor. Ben kulübüm adına şunu söylüyorum. Herkes her yerde konuşur, Sarayönü Belediyespor sahada konuşur. Tezahüratlarında kasaba takımı diye bağıranlara her zaman dersini veren kulüp olduk. Bizimle dalga geçen takımlar altımızda ezilmekten hiçbir zaman kurtulamadılar. Bunu geçen sene ve bu yılki Isparta Davrazspor maçında da gösterdik. Bu zamana kadar tüm illerde mücadele ettik. Bu mücadelelerden alnımızın akıyla çıktık. Parasal gücümüz az olabilir. Nüfusunun az olabilir ama şükürler olsun ki yüreğimiz büyük. Bu aşamada Nafiz Başkan başta olmak üzere yönetim ve taraftar olarak bu zor seneyi alnımızın akıyla bitirdik. Herkesten Allah razı olsun."