Kart’tan toplulaştırmaya siyasi etki iddiası

Kart’tan toplulaştırmaya siyasi etki iddiası
Sarayönü Dörtyol Fatih Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Kenan Kart, Ak Parti İlçe Başkanı Adnan Tayyiboğlu’nun cami derneğine ait Selimiye mahallesindeki tarlaya, toplulaştırma kapsamında siyasi etkiyle sahip olduğunu...

Sarayönü Dörtyol Fatih Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Kenan Kart, Ak Parti İlçe Başkanı Adnan Tayyiboğlu’nun cami derneğine ait Selimiye mahallesindeki tarlaya, toplulaştırma kapsamında siyasi etkiyle sahip olduğunu iddia etti.

Dernek Başkanı Kenan Kart, yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Mülkiyeti derneğimize ait Selimiye Mahallesi Harımlar mevkiindeki 544 Ada 4 nolu parselde kayıtlı bulunan taşınmaz toplulaştırma kapsamına ilk üç askıda aynı yerinde kalıp dördüncü askıda 776 ada 20 nolu parsele alındı. En son askıya çıkıncaya kadar arazi derneğimiz adına her zaman eski yerinde bırakılmış ve itiraz etme ihtiyacı olmamıştır. Ancak en son askıda ne hikmetse arazi Ak Parti İlçe Başkanı Adnan Tayyiboğlu’na verilmiştir. Derneğimiz adına bunu kabul etmek mümkün değildir.

Derneğimiz ekonomik olarak çok zarara uğratılmıştır. Şöyle ki; eski yerimiz tamamen hayvancılık sahası içinde bulunmaktadır ve ileride kuvvetle muhtemeldir ki arsa vasfını kazanacaktır. Yola cephelidir ve belediye hizmetlerinin tamamından faydalanmaktadır. Önünden elektrik ve su şebekesi geçmektedir.

Adnan Tayyiboğlu, yaklaşık üç yıl önce burayı derneğimizden satın almak istemiş, 150 bin lira teklif etmiş ve derneğimiz satış yapmak istememiştir. Bu hususa mahalle sakinleri, derneğe bu araziye vakfeden şahıs ve etrafı şahittir.

Çevremizdeki tüm tarlaların yeri aynı kalırken bizim tarlamızın cımbızla alınıp kullanılmayan bakımsız bir yer tahsis edilmesi ve daha önceden satın almak isteyen Adnan Tayyiboğlu’na verilmesi aklımıza acaba siyasi bir el mi uzandı sorusunu getirmektedir.

Arazimizin tekrar eski yerine alınmasını, aksi halde bu işlemi yapan memur veya memurlar hakkında derneği zarara uğratmaktan suç duyurusunda bulunacağız. Ayrıca bu işlemin iptali için İdare Mahkemesinde dava açacağız.”