Kasay ve Ortabay ailelerinin mutlu günü

Kasay ve Ortabay ailelerinin mutlu günü
Sarayönü Başhüyük Mahallesinin saygın ailelerinden Kasay ve Ortabay ailelerinin çocukları Şeyma Kasay ile İsmail Ortabay, hafta sonunda düzenlenen görkemli bir düğünle hayatlarını birleştirdi.

Gülşen ve Hasan Kasay çiftinin kızları Şeyma ile merhume Fadime ve merhum Celal Ortabay çiftinin oğulları İsmail, dost ve akrabalarının katılımıyla unutulmaz bir törenle dünyaevine girdi.

Düğün merasimi Cuma günü Başhüyük'te geleneksel “boluşevi” olarak bilinen Sağdıç Evi ile damat evinin önünde yapılan renkli toy (eğlence) ile başladı. Aile büyükleri ve misafirler, coşkulu müzikler eşliğinde bu özel günün başlangıcını kutladı.

dugun-kasay-ve-ortabay-aileleri-2.jpeg

Nikahı Başkan Koç kıydı

Cumartesi günü Başhüyük Düğün Salonu’nda gerçekleşen resmi nikah töreninde, Sarayönü Belediye Başkanı Necati Koç çiftin mutluluğuna ortak oldu.

Başkan Koç, nikahı kıyarak genç çifte Türk Bayrağı kaplı Kuran-ı Kerim hediye etti ve “Ömür boyu sağlık, huzur ve mutluluklar dilerim” temennisinde bulundu.

Nikah töreninin ardından, her iki ailenin Kafkas kökenli olması sebebiyle, düğün Kafkas kültürüne uygun geleneksel ritüellerle devam etti. Gecenin ilerleyen saatlerine kadar süren kutlamalarda, gençler ve misafirler Kafkas oyunlarıyla hünerlerini sergileyerek, çiftin bu özel gününü renklendirdi.

Düğün boyunca misafirlere Başhüyük’ün hıçın ve çiğbörek gibi yöresel lezzetleri ikram edildi. Misafirler, bu lezzetli ikramlar eşliğinde keyifli ve sıcak bir ortamda eğlenirken, Kasay ve Ortabay aileleri, bu mutlu günlerinde kendilerini yalnız bırakmayan tüm dost ve akrabalarına teşekkür etti.

SarayMedya olarak, Kasay ve Ortabay ailelerinin bu anlamlı birlikteliğini kutluyor, Şeyma ve İsmail çiftimize ise ömür boyu sağlık, mutluluk ve huzur dolu bir yaşam diliyoruz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.