Kaybedeni olmayan yarışmada tüm öğrenciler kazandı

Kaybedeni olmayan yarışmada tüm öğrenciler kazandı
Anadolu Gençlik Derneği (AGD) ve Millî Gençlik Vakfı tarafından organize edilen Siyer-i Nebi sınavı, Türkiye genelinde lise öğrencilerinin katılımıyla eş zamanlı olarak gerçekleştirildi.

AGD Genel Başkanı Salih Turhan, yarışma sürecini yakından takip etti. Siyer-i Nebi Yarışması’nda öğrenciler Şerafettin Kalay’ın “Alemlere Rahmet Olarak Gönderilen Elçi Hz. Muhammed (S.A.V.)” kitabından sorumlu oldu.

Anadolu Gençlik Derneği (AGD)-Milli Gençlik Vakfı (MGV) Genel Başkanı Salih Turhan, Siyer-i Nebi sınavına yüz binlerce gencin katıldığını belirterek şunları kaydetti:

“Elbette bu yarışmanın katılımcılarını hoşnut edecek sürpriz hediyelerimiz olacak. Biz en güzel hediyenin tüm katılımcıların zamanlarını Efendimizin örnek hayatını öğrenmeye ayırmaları olarak görüyoruz. Öte yandan, İslam’ı ya da siyeri sadece ve sadece bilmenin bir karşılığı olduğunu da düşünmüyoruz. Çünkü İslam bütünüyle insanın yaşaması için gönderilmiş bir dindir ve Efendimiz ise tutum ve davranışları ile hepimiz için örneklik teşkil eden bir önderdir. Bu örneklik, tüm zamanlara ve mekanlara seslenmektedir.”

İlçe, il ve Türkiye genelinde dereceye girenler 31 Aralık 2023 gecesi düzenlenecek olan Mekke’nin Fethi ve Kudüs Gecesi programında açıklanacak.