Kaymakam Bahadır fikirlerini paylaştı

Kaymakam Bahadır fikirlerini paylaştı
Sarayönü Kaymakamı Tarık Bahadır, Selçuk Üniversitesi Mimarlık Fakültesi'nde gerçekleştirilen kırsal kalkınma konulu söyleşide öğrencilerle fikirlerini ve bilgilerini paylaştı.Kaymakam Bahadır, Mimarlık Fakültesi öğrencilerine...

Sarayönü Kaymakamı Tarık Bahadır, Selçuk Üniversitesi Mimarlık Fakültesi'nde gerçekleştirilen kırsal kalkınma konulu söyleşide öğrencilerle fikirlerini ve bilgilerini paylaştı.

Kaymakam Bahadır, Mimarlık Fakültesi öğrencilerine yönelin söyleşisinde kırsal kalkınma proje uygulamalarını, kırsal kalkınmada karşılaşılabilecek güçlükleri ve kırsalın ihtiyaçlarını anlattı. Bunun yanı sıra Sarayönü'nü tanıtan Kaymakam Tarık Bahadır, Japonya çalıştayında edindiği kırsal kalkınma örnekleri ve bilgilerini paylaştı.

Öğrencilerin çok ilgili bir şekilde kendisini dinlediklerini ve sürekli sorular sorduklarını anlatan Kaymakam Tarık Bahadır, yaptığı açıklamada, "Öğrencilere ilçemizin tarım ve hayvancılık durumunu anlattık. Kırsalı planlamak için kırsaldan bakılması gerektiğinin çok önemli olduğunu vurguladık. İnsanların ergonomik yaşantısı için binalar yapıldığını, kırsalda bunun hayvanlara da uygulanabileceği fikrini paylaştım. Bence hayvanlar için de ergonomik yapılar üretilmesi gerekiyor. Hayvanlar beton içerisinde doğal olmayan şartlarda yetiştirilip üretime katılıyor. Bu kapsamda hayvancılık için bir mimari olmadığını dile getirdik. Hayvanlar için doğala en yakın şartların sağlanması, verimi ve başarıyı olumlu yönde etkileyecek. Bu şekilde çeşitli konularda bilgilerimizi öğrencilerimizle paylaştık." dedi.