Kaymakam Göktaş’tan 19 Eylül Gaziler Günü mesajı

Kaymakam Göktaş’tan 19 Eylül Gaziler Günü mesajı
Sarayönü Kaymakamı Lütfullah Göktaş 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, “Milletimiz, vatanı ve bağımsızlığı için tarih boyunca birlik ve beraberlik içinde tüm zorluklara göğüs germiştir" dedi.Kaymakam...

Sarayönü Kaymakamı Lütfullah Göktaş 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, “Milletimiz, vatanı ve bağımsızlığı için tarih boyunca birlik ve beraberlik içinde tüm zorluklara göğüs germiştir" dedi.

Kaymakam Göktaş, mesajında şu ifadelere yer verdi: “19 Eylül 1921, TBMM tarafından Sakarya Meydan Muharebesi’nin kazanılmasının ardından Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’e ‘Mareşal’ rütbesi ve ‘Gazi’ unvanının verildiği tarihi bir gündür. Milletimiz, vatanı ve bağımsızlığı için tarih boyunca birlik ve beraberlik içinde tüm zorluklara göğüs germiştir. Yurt edindiğimiz bu topraklar aziz şehit ve gazilerimizin kanı ile sulanarak, şanlı tarihimiz büyük fedakârlıklara şahit olmuştur. Cennet vatanımız bizlere şehitlerimizin ve gazilerimizin emanetidir. Vatanın bölünmez bütünlüğü, halkımızın huzuru, güvenliği ve esenliği için büyük bir onurla görev yaparak gazilik mertebesine ulaşan kahramanlarımız en büyük gurur kaynağımızdır. Bu duygu ve düşüncelerle, 19 Eylül Gaziler Günü’nü bir kez daha hep birlikte idrak etmenin gurur, onur ve mutluluğunu yaşarken başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere ebediyete irtihal etmiş olan şehitlerimizi, gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, hayatta olan gazilerimize sağlıklı ve uzun ömür diliyorum.”