Kaymakam Göktaş’tan 23 Nisan mesajı

Kaymakam Göktaş’tan 23 Nisan mesajı
Sarayönü Kaymakamı Lütfullah Göktaş Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) kuruluşunun 104. Yıldönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı

23 Nisan’ın Türk Milleti için, millet egemenliğine dayanan demokrasinin ve Cumhuriyet’in temellerinin atıldığı gün olduğunu vurgulayan Kaymakam Göktaş, mesajında şu ifadelere yer verdi;

“Tarihimizin önemli dönüm noktalarından biri olan, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının ve taşıdığı mana itibariyle milletimizin bağımsızlık ruhunu temsil eden 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 104. yıl dönümünü coşku içinde kutluyoruz.

Aziz Türk milletimizin bağımsızlık ve özgürlük iradesini tüm dünyaya ilan ettiği Kurtuluş Savaşımıza yön veren 23 Nisan 1920, sadece Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılış tarihi değil, aynı zamanda kader birliği yapmış, elbirliğiyle, gönül birliğiyle istiklal ve istikbal mücadelesini vermeye azmetmiş Türk Milleti için, millet egemenliğine dayanan demokrasinin ve Cumhuriyet’in temellerinin atıldığı gündür.

“Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir” sözleri ile halkın iradesinin her şeyin üstünde olduğunu ilan eden Cumhuriyetimizin kurucusu ve Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin ilk Başkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün geleceğimizin güvencesi olan çocuklarımıza ve tüm dünya çocuklarına bayram olarak armağan ettiği 23 Nisan günü, ecdadımızın gelecek nesillere ne kadar değer verdiğinin ve güvendiğinin en açık ifadesidir.

Geleceğimizin umudu sevgili çocuklar, kahraman bir milletin evlatları olarak sizler ülkemizin yarınlarısınız. Sadece Türk milletinin ve devletinin değil dünyanın geleceği için dünya çocukları ile el ele vererek sevgi, barış ve kardeşlik tohumları ekeceğinize inanıyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle; başta İstiklal Savaşımızın Başkomutanı, Devletimizin kurucusu ve TBMM’nin ilk Başkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bizlere emanet edilen bu vatan uğruna canlarını feda eden tüm şehitlerimizi, kahramanlarımızı ve gazilerimizi bir kez daha minnet ve şükranla anıyor, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını en kalbi duygularımla kutluyor, dünyanın bütün çocuklarına barış ve mutluluk getirmesi temennisiyle, tüm çocuklarımızı sevgiyle kucaklıyorum.”