Kaymakam Okay göreve başladı

Kaymakam Okay göreve başladı
Sarayönü Kaymakamı Abdülkadir Okay geçtiğimiz hafta içerisinde görevine başladı. Salı günü makamını devralan Okay'a hayırlı olsun ziyaretleri hafta boyunca devam etti. Gazetemize açıklamalarda da bulunan Kaymakam Okay, "Sarayönü,...

Sarayönü Kaymakamı Abdülkadir Okay geçtiğimiz hafta içerisinde görevine başladı. Salı günü makamını devralan Okay'a hayırlı olsun ziyaretleri hafta boyunca devam etti. Gazetemize açıklamalarda da bulunan Kaymakam Okay, "Sarayönü, derli, toplu, yaşanacak, projelere ve gelişmeye açık güzel bir ilçe. İlçede kozmopolit bir yapı var. Bu birlikteliğin sağlanması çok güzel. İnsanları güler yüzlü." dedi.

Sarayönü'nün yeni kaymakamı Abdülkadir Okay, Muş Vali Yardımcılığı görevinden ayrılarak ilçemize gelmesinin ardından görevine başladı.

Göreve başladıktan sonra kendisini makamında ziyaret eden gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehti Demir ve Yazı İşleri Müdürü Serhat Çetinkaya’ya değerlendirmelerde bulunan Kaymakam Abdülkadir Okay, yaptığı açıklamada, "Sarayönü herkesin istediği bir görev yeriymiş. Araştırınca bunu öğrendim. Huzurlu bir yer. Türkiye'nin göbeğinde. Her yere yakın. derli, toplu, yaşanacak, projelere ve gelişmeye açık güzel bir ilçe. İlçede kozmopolit bir yapı var. Bu birlikteliğin sağlanması çok güzel. İnsanları güler yüzlü." dedi.

Sarayönü'nden kendisine övgüyle bahsedildiğini kaydeden Okay, "İlçemizin ile yakın olması bir dezavantaj gibi görünse de avantaj. Çok fazla sorun yok gibi görünüyor. İmar ve belediye hizmetleri açısından güzel bir ilçe önemli bir geçmişi var. Bir göç problemi var ama bu Türkiye geneli bir problem. İnsanlar artık köylerde ağır işlerle uğraşmak istemiyor. Şehre de adapte olamıyorlar. Sonra farklı sorunlar ortaya çıkıyor. Baktığımızda tersine bir akım var aslınca. Şehirde yaşan insanlarda o keşmekeşten kaçıp köylere yerleşmek istiyor." şeklinde konuştu.

Görev süresi içinde güzel hizmetler vermenin gayretinde olacağını ifade eden Abdülkadir Okay, şunları söyledi: "Sarayönü'nün tarıma dayalı bir sanayisi var. Birçok insan da hayatını çiftçilikten kazanıyor. Bunları geliştirmek için çalışacağız. Belediyemiz ve sivil toplum kuruluşlarımızla işbirliği içerisinde çalışacağız. İyi niyetle hizmet edip katkı sağlamak istiyoruz."