Kaynaştırma mı, yıldırma mı?

Kaynaştırma mı, yıldırma mı?
Cumhuriyet Halk Partisi Sarayönü İlçe Başkanı Tahir Yıldız, ilçedeki MEDAŞ personeline kaynaştırma adı altında yıldırma politikası uygulandığını iddia etti.Yıldız yaptığı açıklamada, “MEDAŞ işletmesi, kaynaştırma...

Cumhuriyet Halk Partisi Sarayönü İlçe Başkanı Tahir Yıldız, ilçedeki MEDAŞ personeline kaynaştırma adı altında yıldırma politikası uygulandığını iddia etti.

Yıldız yaptığı açıklamada, “MEDAŞ işletmesi, kaynaştırma adı altında ilçemizdeki personelini başka yerlere gönderiyor. Asgari ücretle çalışan bu insanlar karınca kararınca geçimini sağlıyor. Bu insanların yollara verecek paraları yok. Bununla birlikte insanlar yollarda perişan oluyor. Bunun adı kaynaştırma mı yoksa yıldırıp istifa ettirmemi karar kamuoyunun. Laf açılınca Sarayönü sevdalısıyız diyenler, bu insanları yalnız ve sahipsiz bırakıyor. Bu ilçe yıllarca kaybetti. Her dönem bir şeylerini yitirdi.” diye konuştu.

İlçenin yaşam şartlarında da bozulmaların arttığına değinen Yıldız, şunları söyledi:

“Koskoca ilçede bir tane banka iki tane ATM var. Başta yaşlılar olmak üzere insanlar saatlerce ATM kuyruğu bekliyor. Pandemi nedeniyle kapanan yerler evine ekmek götüremiyor. İnsanlar borcuna nasıl takla attıracağını şaşırdı. İnsanlar artık mutsuz. Ne ekonomi kaldı ne toplum psikolojisi kaldı.”