Kefe Süt satış yerini kapattı

Kefe Süt satış yerini kapattı
Sarayönülü Sanayici İş Adamlarından Aydın Boza'nın Kefe Tarım Gıda Hayvancılık İthalat İhracat Limitet Şirketi bünyesinde kurduğu ve yaklaşık bir yıldır otogar yanında faaliyet gösteren süt ve süt ürünleri satış...

Sarayönülü Sanayici İş Adamlarından Aydın Boza'nın Kefe Tarım Gıda Hayvancılık İthalat İhracat Limitet Şirketi bünyesinde kurduğu ve yaklaşık bir yıldır otogar yanında faaliyet gösteren süt ve süt ürünleri satış mağazası kapandı.

İlçe halkının günlük taze sütü, doğal ve hijyenik olarak tüketmesi için Kefe Süt’ü kurduklarını söyleyen Aydın Boza, yaptığı açıklamada, "Sarayönü halkına farklı bir anlayışla hizmet etmek adına yola çıkmıştık. Hijyenik ve sağlıklı bir ortamda ürettiğimiz sütler el değmeden şişeleniyor ve kilitli kapak sistemi ile hemşerilerimiz aldığı sütün kapağını ilk kendileri açıyordu." dedi.

"Yönetmelik kapatmaya zorladı"

İlgili yönetmeliğin daha fazla faaliyet göstermelerine imkan tanımadığını anlatan Boza, "Nisan 2017'de çıkan "açıkta süt ve süt ürünleri satış tebliği" ile 31.12.2017 tarihinden sonra uygulanmak üzere Ari işletme belgesi olmayan işletmelerin açıkta süt satamaz hükmü yürürlüğe girdi. Sarayönü Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından yapılan denetimler neticesinde işletmemizde bu belge olmadığı gerekçesiyle süt satışı yapamayacağımız sadece yoğurt peynir gibi süt ürünleri satabileceğimiz yönünde uyarı yapıldı. Ancak bizim asıl işimiz süt satışıdır." şeklinde konuştu.

"Kendilerine iş edindiler"

Boza, yönetmelikle ilgili araştırma yaptığını belirterek, şunları söyledi: "Araştırdım ne Konya'da, ne de Türkiye genelinde bakanlıktan bu yönetmeliğin uygulanması ile ilgili bir emir gelmediği halde Sarayönü İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık müdürlüğü gıda mühendisleri bu kendilerine iş edinip süt satamayacağımızı belirttiler. İlçemizde hatta Konya'da açıkta satılan ve hem kalite hem de hijyen açısından tartışılması söz konusu olan süt satışlarına herhangi bir müdahale yapılamıyor. Ancak bizim her ne kadar bahse konu belge olmasa da hijyenik ve el değmeden şişelenen ve kilitli kapak sistemiyle tek kullanımlık pet şişelerde satılan sütlerimize izin verilmiyor."

"Halktan özür diliyorum"

Üzgün olduğunu ifade eden Aydın Boza, "Piyasada satılan açık sütlerin nasıl üretildiği belli değil. Genelde toplama süt oluyor. Sağımdan sonra soğutulmadan, uzun süreler dışarıda bekletilerek satışa gidiyor. Bizim sütümüz ineğin memesinden direk sağılıp soğutulduktan sonra şişelenerek soğuk hava deposunda muhafaza ediliyor. Sonuçta yapacak bir şeyimiz yok. Ben şimdiye kadar bize güven duyan ilgi gösteren Sarayönülü hemşerilerimiz adına üzgünüm. İyi niyetlerle yola çıktığımız bu hizmet anlayışını ilçemizde sonlandırmak zorunda kalıyoruz. Bu nedenle Sarayönü halkından özür diliyorum." dedi.