Kilitli taş üretiminde atılım

Kilitli taş üretiminde atılım
Sarayönü Belediyesi, kilitli parke taş üretiminde kapasite ve kaliteyi arttıracak önemli bir yeniliğe imza attı.Daha önce Ladik mahallesinde ve Evcekaya tesisinde faaliyet gösteren ancak yeterli miktarda kilitli parke taş üretimi...

Sarayönü Belediyesi, kilitli parke taş üretiminde kapasite ve kaliteyi arttıracak önemli bir yeniliğe imza attı.

Daha önce Ladik mahallesinde ve Evcekaya tesisinde faaliyet gösteren ancak yeterli miktarda kilitli parke taş üretimi sağlayamayan üretim bantlarının yerine günlük 50 bin adet taş basma kapasitesi bulunan tam otomatik bir tesis kuruldu. Tesisin 5 personel ile faaliyet göstereceği öğrenildi.

Daha yaşanabilir bir Sarayönü’ne kavuşmak hedefiyle ile çalışmalarını sürdüren Sarayönü Belediyesi, YONTAR KPM36 2015 model tam otomatik taş basma makinesi satın aldı.

Maliyeti düşürüp, kaliteyi arttırdıklarını ifade eden Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak, üç buçuk dakikada 1 palet taş basımı yapabilen taş basma makinesinin çalışmaları hızlandıracağını söyledi.

Başkan Solak, yaptığı açıklamada, “Bu makine, hem maliyetten hem de zamandan tasarruf sağlayacak bir makine. Teknolojiyi en hızlı bir şekilde temin edip hemşerilerimize daha çok hizmet üretmek istiyoruz.” dedi.

Günlük ortalama 50 bin adet taş basma kapasitesi olan makinede 100 ve 60 tonluk 2 adet beton silosu bulunuyor. Ayrıca, Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından YONTAR KPM36 2002 model bir taş basma makinesinin daha Sarayönü Belediyesi’ne hibe edildiği öğrenildi. Bu makine de sisteme entegre edildi.