Kırmızı et destekleri askıya çıktı

Kırmızı et destekleri askıya çıktı
Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından üreticilere her yıl yapılmakta olan destekleme ödemelerinin en önemli desteğinden biri olan besi ödemelerinin ödeme tarihlerinin çalışma takvimi açıklandı. Tarım ve Orman Bakanlığı kaynaklarından...

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından üreticilere her yıl yapılmakta olan destekleme ödemelerinin en önemli desteğinden biri olan besi ödemelerinin ödeme tarihlerinin çalışma takvimi açıklandı. Tarım ve Orman Bakanlığı kaynaklarından alınan bilgilere göre, yetiştiricilerin önem verdiği besi desteği 2020 yılında devam edecek.

2020 besi hayvanları ile ilgili kırmızı et desteleri listesi askıya çıktı. 4 Mayıs 2020 Pazartesi (Dün) askıya çıkan listeler 11 Mayıs 2020 tarihine kadar askıda kalacak.

İlçe Tarım Müdürlüğü’ne de asılacak olan listelerin Koronavirüs salgını nedeniyle üreticilerin ilçe müdürlüğüne gelmeden Tarım İl Müdürlüğü web sitesi ve sosyal medya hesaplarından kontrol edilmesi istendi. Bilgilerde yanlışlık olması durumunda ise İlçe Tarım Müdürlüğü’ne gelerek bizzat itirazda bulunulması gerekiyor.

Kesinleşen icmaller 12 Mayıs’ta HAYGEM’e gönderilerek üreticilerin bu tarihten sonra destekden yararlanması sağlanacak.

Kimler yararlanabilecek?

Üreticilere 2020 Mayıs ayında verilecek olan besi ödemelerinden yararlanabilmek için yurtiçinde doğmuş ve besi süresini tamamlamış erkek sığırlara mandada dahil olmak üzere Bakanlığın sistemine kayıtlı olan ve uygun kesimhanelerde kestiren  besi olması şartıyla ödeme yapılacak.

Ne kadar ödenecek

Tarım ve Orman Bakanlığı besi desteğinde geçmiş yıllarda olduğu gibi sabit bir rakam uygulayacak. Geçtiğimiz dönemlere göre kesim fiyatı ile maliyet arasındaki farka göre esnek model üzerinden destek miktarı belirlenirken bu yıl sabit rakam üzerinden destekler yatırılacak. 2019 yılı besi destekleme ödemesi 2019 yılı ödemeleri kapsamında üreticilere hayvan başı 250 TL  ödenecek.