Kırsal Kalkınma başvuruları başladı

Kırsal Kalkınma başvuruları başladı
Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Tarıma Dayalı Yatırımların Desteklenmesi Hakkında Tebliğ (Tebliğ No: 2023/51) Resmî Gazete' de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımların Desteklenmesi Hakkında Tebliğe göre, hibeye esas proje tutarı KDV hariç alt limit 3.000.001 TL olmak üzere üst limitleri KDV hariç; yeni tesis niteliğindeki başvurular için 14.000.000 TL, kısmen yapılmış yatırımların tamamlanması niteliğindeki başvurular için 12.000.000 TL, kapasite artırımı ile teknoloji yenileme ve/veya modernizasyon niteliğindeki başvurular için 10.000.000 TL' dir.

Kırsal ekonomik altyapı yatırım konularında başvurular için hibeye esas proje tutarı KDV hariç alt limit 100.000 TL olmak üzere üst limit KDV hariç 3.000.000 TL' dir.

Tarıma dayalı ekonomik yatırım konularında küçük ve orta ölçekli işletmeler ile Kırsal ekonomik altyapı yatırım konularında küçük ölçekli işletmeler olmak üzere 2 ana başlıkta yatırım konuları yer almaktadır.

Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı hakkında açıklamalarda bulunan Sarayönü İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ferhat Koçak, ”Program kapsamında alt limit 100.000 ile 14 milyon TL arasında hibe başvuruları yapılabilmektedir. Hibe başvurularında alınacak olan miktar işletmenin iş koluna ve büyük ya da küçük ölçekli olmasına göre değişmektedir.

Kırsal Kalkınmayı Destekleme Programı başlamış olup son başvuru tarihi 19 Şubat 2024’tür.Program ile ilgilenen gerçek ve tüzel kişiler başvurularını www.tarimorman.gov.tr internet adresinden yapmalıdır. Bunun için https://hibedestek.tarimorman.gov.tr/Tarim/onlinebasvuru.aspx?tip=3 girişinden üyelik kaydı yapılması gerekmektedir. Ayrıntılı bilgi için İlçe Müdürlüğümüzden bilgi alınabilir.” İfadelerini kullandı.