Kırsal kalkınma başvuruları başladı

Kırsal kalkınma başvuruları başladı
Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımların Desteklenmesi Hakkında Tebliğ Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.Altyapı yatırım konularına; Bakanlık tarafından oluşturulan herhangi bir...

Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımların Desteklenmesi Hakkında Tebliğ Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Altyapı yatırım konularına; Bakanlık tarafından oluşturulan herhangi bir kayıt sistemine (çiftçi kayıt sistemi, hayvancılık işletme kayıt sistemi, gıda kayıt sistemi, kooperatif kayıt sistemi v.b.) son başvuru tarihinden önce kayıtlı, kamudan idari- mali açıdan bağımsız olan; gerçek kişiler, tarımsal amaçlı kooperatifler, birlikler veya tüzel kişiler başvuru yapabilecek.

Kırsal ekonomik altyapı yatırım konularında aile işletmeciliği faaliyetlerinin geliştirilmesine yönelik altyapı sistemleri şunlar:

Bitkisel ve Hayvansal Ürünlerin İşlenmesi, Paketlenmesi ve Depolanması, Tarımsal Ürünlerin Depolanması (Çelik Silo-Soğuk Hava Deposu), Tarımsal Sabit Yatırımlar (Ahır, ağıl, kanatlı kesimhanesi, Kontrollü örtü altı tarım muz ve/veya sebze yetiştirilen örtü altı tesisler), Kültür Mantarı, Yenilenebilir Enerji Tesisleri

Arıcılık ve arı ürünlerine yönelik yatırımlar, Bilişim sistemleri ve eğitimi, El sanatları ve katma değerli ürünler, İpekböceği yetiştiriciliği, Su ürünleri yetiştiriciliği, Tarımsal amaçlı kooperatif ve birlikler için makine parkları, Tıbbi ve aromatik bitki yetiştiriciliği yatırımları hibe desteği kapsamında değerlendirilecektir.

Hibeye esas alt 20.000 TL, üst limit ise 500.000 TL. olacaktır. Başvuru bütçeleri KDV hariç olarak hazırlanacaktır. Başvuruların kabul edilmesi halinde hibeye esas proje tutarının %50'sine hibe yoluyla destek verilir.

  1. Etap için proje başvurusu yapmak isteyen potansiyel yatırımcıların, uygulama rehberi yayım tarihinden itibaren 60 gün süre içerisinde Bakanlığımız internet sitesinden online olarak başvurularını yapmaları gerekmektedir. Son başvuru tarihi 20 Şubat 2021'dir.