Kış lastiği takmayan kusurlu!

Kış lastiği takmayan kusurlu!
Sarayönü Şoförler Odası Başkanı İsmail Karataş, kış lastiği takmamanın kaza durumunda kusur sayıldığını ifade ederek sürücüleri hem güvenlikleri hem de kusurlu duruma düşmemeleri için uyardı.Kar lastiğinin önemine...

Sarayönü Şoförler Odası Başkanı İsmail Karataş, kış lastiği takmamanın kaza durumunda kusur sayıldığını ifade ederek sürücüleri hem güvenlikleri hem de kusurlu duruma düşmemeleri için uyardı.

Kar lastiğinin önemine dikkat çeken Karataş, "sürücülerimiz kış lastiği olmadan yola çıkmasın. Kış lastiği taktırmayanlar bir an önce taktırsın. Para canınızdan veya başka insanların canından daha değerli değil. Para gidecek diye kış lastiği almamak telafisi olmayan şeylere neden olabilir" dedi.

Güvenliğinizi düşünün

Kış lastiklerinin zorunluluktan değil güvenlik açısından takılması gerektiğini vurgulayan Karataş, "Zorunluluk olmasa bile kış lastiği kullanmak vatandaşın yararına olur. Çünkü kış lastikleri 7 derecenin altındaki sıcaklıklarda, ıslak, karlı ve çamurlu zeminlerde yaz lastiklerine oranla daha iyi yol tutuş ve yüksek güvenlik sağlıyor. Kış lastiklerinin vakumlu bir özelliğe sahip olması da zincir takmadan karlı havada gidebilmeyi sağlıyor." dedi.

Kusur genelde lastikte

Kışın meydana gelen trafik kazalarının çoğunluğunun lastik hatalarından kaynaklandığına dikkati çeken Karataş, trafik kazalarını önleme adına kış lastiğinin tüm araçları kapsayacak şekilde olmasını hep savunduklarını hatırlattı. Karataş, trafik kazalarındaki araç kusurlarının yüzde 58.76'sının lastiklerden kaynaklandığını açıklayarak, "Trafik kazalarında lastik faktörünün ne kadar önemli olduğunu ve bu konuya önem verdiğimizde trafik kazalarının ne kadar azalacağını görmekteyiz." diye konuştu.