"Kısa hayata güzel hizmetler sığdırmak lazım"

"Kısa hayata güzel hizmetler sığdırmak lazım"
Sarayönü Gözlü Tarım İşletmesi Müdürlüğü'nde geçtiğimiz hafta içerisinde göreve başlayan İşletme Müdürü Yüksek Akçay, gazetemize açıklamalarda bulundu.Sarayönü'nde uzun yıllar hizmet verdiğini ve bu ilçenin kendisinde...

Sarayönü Gözlü Tarım İşletmesi Müdürlüğü'nde geçtiğimiz hafta içerisinde göreve başlayan İşletme Müdürü Yüksek Akçay, gazetemize açıklamalarda bulundu.

Sarayönü'nde uzun yıllar hizmet verdiğini ve bu ilçenin kendisinde ayrı bir yeri olduğunu anlatan Akçay, yaptığı açıklamada, "Hayat çok kısa. Bu hayata güzel hizmetler sığdırmak lazım. Geçmiş dönemde güzel işler yaptık. İnşallah bundan sonrada yapmaya devam edeceğiz. Sarayönü damarlarımıza işlemiş. Buradaki görev boşalınca "orada emeğin çok seni gönderelim" dediler. Bizde tereddüt etmeden geldik. Sarayönü ve Konya çok sevdiğimiz bir yer." dedi.

Akçay, yapacak çok işleri olduğunu belirterek konuşmasını şöyle sürdürdü: "Özellikle koyunculuğun arttırılması, meraların ıslahı konusunda ciddi çalışmalarımız olacak. Akkaraman koyunun ve Acıpayam koyunun da verimin arttırılması Bafra koyununda adaptasyonun sağlanması ve çiftçilere dağıtılması için çalışmalar yürüteceğiz. İşletmemiz için yeşil kuşak çok önemli. Süneyle ve erozyonla mücadele çerçevesinde ağaçlandırma çalışmalarımız devam edecek. Daha önce görev yaptığı 2006-2016 yılları arasında 5 bin başlık sığırcılık tesisi, 102 sulama kuyusu, 260 bin badem fidanı dikimi, biyogaz ve yem tesisi gibi yatırı işletmemize kazandırdık. 35 bin 129 dekarlık arazinin sulu tarıma geçmesini sağladık. Parsel yolları, enerji hatları, 200 dekar elma tesisi ve binaları ile çevre düzenlemelerinde iyileştirme yaptık. Bunların hepsi bir ekip işi. Bu şekilde projelerimiz ve hizmetlerimiz devam edecek."

Mesai arkadaşları ile aşk ve şevkle çalıştıklarını ve daha birçok hizmeti hayata geçirmeyi hedeflediklerini ifade eden Yüksel Akçay, "İnsanlarımıza kaçıcı eserler bırakmak istiyoruz. En kalıcı eserlerden bir tanesi de ağaç dikmek. Çok büyük faydaları var. Erozyon, süneyle mücadele, kuraklıkla mücadele noktasında ağaçlandırmanın önemi çok büyük. İşletmemizin çıtasını daha yüksek noktalara taşımak için elimizden geleni yapacağız." şeklinde konuştu.